Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Socialminister Karen Hækkerup mener, at Danmark allerede har fået et etnisk proletariat visse steder. Hun kræver nu et opgør med eftergivenheden.

Alt for mange unge drenge med en anden etnisk baggrund end dansk vokser op med en ligegyldighed over for fællesskabets normer.

Det mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der kræver et opgør med eftergivenheden over for de etniske forældre, der ikke sørger for, at deres børn kommer i skole og holder dem væk fra kriminalitet. Det skriver Berlingske.

Fremover skal flere kommuner trække dem i sociale ydelser, mener ministeren. Samtidig vil regeringen sætte ind med forældreprogrammer til udsatte etniske familier, der ifølge Karen Hækkerup skal mødes med krav og ikke ses som ofre.

Hun vil undgå, at især unge drenge vokser op i et parallelsamfund med kriminalitet og bander og dermed afværge uroligheder, som dem vi senest har set i Stockholm.

»Vi har allerede fået et etnisk proletariat visse steder. Det er skræmmende at tænke på, hvordan det kan udvikle sig, hvis vi ikke tager hånd om det,« siger ministeren.

Enhedslistens Pernille Skipper (Ø) er forarget over udmeldingerne:

»Hvordan kan Karen Hækkerup tro, at man ved at gøre familierne fattigere opnår en kriminalpræventiv effekt over for deres unge? Hård retorik løser ikke problemerne.«

Andre læser også