Muskelhunde bider ikke mere end andre hunderacer. Det fortæller Pernille Hansen fra Justitsministeriets særlige hold af læger, der adfærdstester bidende hunde.

Kamphunde adskiller sig statistisk set ikke fra alle mulige andre hunderacer, når det gælder antallet af overfald på sagesløse mennesker. Det beretter dyrlæge Pernille Hansen, der gennem flere år har været med i Justitsministeriets særlige "rejsehold" af hundeeksperter, som politiet tilkalder i kølvandet på større overfald.

Rejseholdet består af blot fire hundesagkyndige på landsplan. Holdet adfærdstester bidende hunde for at vurdere, om dyrene eksempelvis skal aflives, eller om man kan nøjes med en mundkurv.

- Blandt de hunde, jeg har haft med at gøre, så er det ikke muskelhundene, der skiller sig ud som særligt farlige for mennesker. De bider oftere andre hunde, men når det drejer sig om mennesker, så er de ikke farligere end andre store hunderacer som schæfer og rottweiler, fortæller Pernille Hansen.

Ifølge Pernille Hansen har rejseholdet haft mere travlt end normalt hen over sommeren, hvor de har rykket ud til et hundebid om ugen på Sjælland alene.

- Jeg tror også, at det hænger sammen med, at politiet reagerer hurtigere på hundeoverfald, hvis det er en såkaldt muskelhund, der står bag. Jeg har før haft flere sager, hvor hunde - der ikke er muskelhunde - har bidt både to og tre gange, før vi bliver involveret, fortæller hun.

/ritzau/