Navnet ’Gucci Helle’ klæber til Danmarks kommende statsminister, som var det sat fast med sekund-lim.

Danske medier er efterhånden holdt op med at bruge øgenavnet, men med nyheden om, at Danmark får sin første kvindelige statsminister, vender navnet tilbage med fornyet styrke. Denne gang er det hele verdenspressen, der bruger navnet ’Gucci-Helle’ om den 47-årige socialdemokrat
Selv i Indien har de hørt om Danmarks nye statsminister og hendes hang til dyre håndtasker. - Denmark picks ’Gucci-Helle’ as first woman PM, lyder en overskrift i Indiens største engelsksprogede avis, India Times.

Kan påvirke moden
På den anden side af jorden, i en helt anden tidszone, bringer den amerikanske tv-station Bloomberg en artikel på sin hjemmeside om ’Gucci-Helle’ og hendes image. I Sverige skriver Expressen, at ’Gucci-Helle’ kan påvirke moden blandt kvindelige politikere. Aftonbladet bruger ordet ’Extravagant’ om Helle Thorning-Schmidts stil. - Hun har aldrig lagt skjul på, at hun elsker skyhøje hæle, smukt tøj og dyre tasker, skriver avisen. I Norge skriver VG, at ’Gucci-Helle skabte dansk historie’. Andre medier nøjes blot med at konstatere, at Danmark har fået sin første kvindelige statsminister.

Partifæller opfandt navnet

I de udenlandske medier har navnet dog ikke helt den samme negative klang, som det havde, da navnet blev klasket op på forsiden af de danske aviser. Det var partifællen Freddy Blak, der sammen med Ritt Bjerregaard fandt på tilnavnet, dengang Helle Thorning-Schmidt sad i Europa-Parlamentet. Det fik angiveligt Helle Thorning-Schmidt til at brage døren op til hans kontor og råbe: - Du skal kraftedme ikke kalde mig for Gucci! Bare fordi jeg ikke går rundt og ligner sådan en pose lort som dig. I 2005 solgte hun tasken på auktion for 21.000 kr. på Hillerød Kræmmermarked. Pengene gav hun til Børneafdelingen på Hillerød Sygehus.