Sophie Løhde må gå på kompromis med kæresten om mad.

- Han skal altid have Heinz ketchup. Nogen gange er det næsten lidt synd for maden. Sådan lyder det fra MF for Venstre Sophie Løhde, mens hun målrettet nærmer sig hylden med de blodrøde ketchupflasker.

Efter halvandet år med fælles adresse med kæresten, skatteminister Troels Lund Poulsen, har de to forelskede politikere fundet et kompromis mellem Sophies sushi og Troels' tunge vintermad.

Morgenkaffen

- Det er for det meste mig, der handler ind, men jeg tænker da på, hvad han godt kan lide, forklarer hun, mens hun rækker ud efter den italienske Lavazza kaffe.

- Troels går meget op i kaffe, og vil gerne have god kvalitet. Men når jeg står op om morgenen, så skal jeg bare have et skud koffein, fortæller Sophie, mens hun smider et par poser af den mere prisbevidste Gevalia ned i vognen.

I dag bor Sophie sammen med Troels Lund Poulsen i Tølløse, der er omgivet af marker og larmende stilhed.

Mærkelige varer

- Nogle gange kan jeg godt savne et sted, hvor man kunne købe sushi. I stedet kan man købe nogle andre, lidt mærkelige varer. De har f.eks. et stort sortiment i islagkager og indmad, griner hun og ryster på hovedet. For Sophie er det hurtig og ordentlig mad, der tæller i hverdagen.

- Vi går rigtig meget op i at købe noget ordentligt pålæg. Jeg vil helst have hjemmelavet pålæg fra slagteren, når vi nu spiser det så tit, forklarer hun, mens hun lægger en rullepølse og en lille leverpostej fra ned i vognen, fortæller Sofie og understreger, at hverken hun eller gemalen er fanatisk med fedtprocenter eller økologi.

- Det vigtigste er, at varerne er friske og smager godt. Sådan har vi det begge to, siger hun.