Foto: Liselotte Sabroe / Emil Hougaard

De Konservative trækker tæppet væk under mijlø -og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V). Det kom frem på et pressemøde tirsdag aften.

På pressemødet sagde formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen:

»Vi har indgået en aftale om en landbrugspakke. Den giver et nødvendigt og tiltrængt løft til et presset erhverv. Den pakke står vi ved. Har gjort gennem hele forløbet - før Folketings-valg og til nu. Samlet set kan vi nu konkludere, at ministeren ikke har givet retvisende billede af konsekvenserne. Vi har ikke længere tillid til ministeren. Der har vi meddelt Statsministeren,« lød det fra den Konservative formand, der uddybede:

»Vi kan ikke have tillid til en minister, der ikke giver et retvisende billede til konsekvenserne af landbrugspakken. For det først står vi bag landbrugspakken. Landbruget skal ikke betale for, at ministeren ikke kan give et retvisende billede. Det er ikke landbruget eller vores natur, der skal betale prisen, for det misvisende billede.«

Eva Kjær

På et pressemøde tirsdag aften gik et samlet Konservativt Folkeparti, med Søren Pape Poulsen i spidsen, ud og fortalte, at de udtrykker mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Vil ikke vælte regeringen
Dermed kan det blive svært for Eva Kjer Hansen, der i længere tid har været under beskydning for at være i lommen på landbrugslobbyen og for at misinformere om den kommende landbrugspakke, at fortsætte som minister i Venstre-regeringen.

Eva Kjer

Selvom De Konservative ikke længere har tillid til Eva Kjer Hansen, så betyder det ikke dermed, at de ønsker at vælte regeringen. Det forklarede Søren Pape Poulsen på pressemødet:

»Vi bakker regeringen op, vi bakker den nuværende statsminister op – betyder ikke vi kan stå at se på hvad som helst. Vi vælter ikke regeringen, den kan vælte sig selv,« sagde Søren Pape Poulsen.

eva kjer

'Ufatteligt at være så arrogant'
De Konservative i form af landbrugsordfører Rasmus Jarlov var tidligere på tirsdagen ude med en hård kritik af Eva Kjer Hansen.

Det var efter et samråd om den landbrugspakke, som Eva Kjer Hansen på det seneste er blevet kraftigt kritiseret for. Her sagde Rasmus Jarlov:

»Ministeren har ikke gjort det nemmere for sig selv«.

Eva Kjer Hansen til høring om landbrugspakken

Det var efter det omkring tre timer lange samråd med miljø- og fødevareministeren.

Både oppositionen og De Konservative udbad sig svar på de meget omdiskuterede beregninger, der ligger bag landbrugspakken. Men det mener de ikke, de fik - faktisk præcis modsat.

»Ufatteligt at være så arrogant, når syv førende forskere undsiger ens regnemetode,« skrev De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard på Twitter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.