Der stilles fra flere sider spørgsmålstegn ved, om Lars Barfoed er den rette partiformand for De Konservative.
Der stilles fra flere sider spørgsmålstegn ved, om Lars Barfoed er den rette partiformand for De Konservative. Foto: Torkil Adsersen

Det er efterhånden mange år siden, at det har været en dans på roser at være konservativ partiformand. Den årelange nedtur har bidt sig godt fast i partiet. Ingen har formået at vende kurven, der stort set kun har kendt en retning siden storhedstiden i 1984, hvor partiet fik 42 mandater med Poul Schlüter i spidsen. Ved valget sidste år, opnåede partiformand Lars Barfoed kun at få otte mand valgt ind i landets lovgivende forsamling.

Og nu er det ved at være nok for græsrødderne.

Ifølge en artikel politiken.dk har lagt ud fredag aften, går snakken nu blandt partiets tillidsfolk: Partiformanden må skiftes ud.

- Han er ikke den rigtige formand. Han mangler den der pondus og handlekraft, siger en af dem, Flemming Ibsen, konservativ lokalformand i Ishøj, til Politiken.

Andre istemmer kritikken og mener, at partiets landsråd næste efterår må være sidste frist, hvis ikke meningsmålinger har ændret sig.

Det er bestemt ikke første gang, at formanden må tage drøje hug. Faktisk er det ikke engang en uge siden, at flere konservative borgmestre var ude at indrømme, at det var en fejl at fjerne Lene Espersen fra posten sidste år.

Banker pressede Espersen: Danmark mistede milliarder

- Lene Espersen burde aldrig nogensinde have trukket sig. Det er den største fejl, der er blevet lavet. Hun kunne jo netop sælge budskabet, som vi har så svært ved i dag. Med hende havde vi i dag ligget på et meget højere niveau, sagde Vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen dengang.

Som manden, der afløste Lene Espersen, kan Lars Barfoed næppe have været tilfreds med at læse de ord i avisen.

En afstemning blandt BTs læsere viste dengang, at knap halvdelen mente, at Connie Hedegaard ville være den bedste formand for Konservative. På andenpladsen kom Lene Espersen, skarpt forfulgt af Brian Mikkelsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.