Gør Danmark ikke noget ved velfærdsturismen, kan det gå rigtig galt, frygter Lars Barfoed. Den konservative formand mener, de Radikale er galt på den, når de afviser, at velfærdsturismen udgør et problem.

De Radikale er på afveje, når de siger, at velfærdsturisme ikke udgør en trussel. Sådan lyder meldingen fra den konservative formand, Lars Barfoed (K), forud for den sidste dag af de Radikales nytårsstævne i Nyborg.

»Det er en meget farlig kurs, de Radikale bevæger sig ud på ved at negligere de problemer, der er forbundet med det, vi kalder velfærdsturisme,« siger han og uddyber:

»Der er en risiko for en eksplosion i de statslige udgifter til borgere fra andre EU-lande. Der er klart en indikation af, at det kan gå rigtig galt, hvis vi ikke passer på.«

Den konservative melding kommer i kølvandet på R-leder Margrethe Vestagers budskab om, at Danmark ikke er truet af velfærdsturisme. Hun henviser til nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, som viser, at EU-borgere fra de øst- og centraleuropæiske lande modtager offentlige danske ydelser i nogenlunde samme omfang som borgere med dansk pas.

»Der er ikke et problem med trafik ind i landet for at få offentlig forsørgelse. Når vi ser på tallene, så kan vi se, at folk kommer hertil for at tage et arbejde, og når de gør det, så bidrager de til det danske samfund,« sagde Margrethe Vestager til Berlingske tidligere på ugen.

Lars Barfoed har også gransket tallene, og de beroliger ham ikke. Han ser en større stigning i antallet af udlændinge, som modtager danske velfærdsydelser, end stigningen i antallet af udenlandske medarbejdere berettiger til.

»Hvis vi ser noget frem i tiden, så er der klart en risiko for, at tallet bliver endnu mere markant. At folk tager deres ydelser med hjem, og vi så i mange år vil være forpligtiget til at betale velfærdsydelser til folk, der engang har arbejdet i Danmark,« siger Lars Barfoed.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.