Kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen (S) fødte sin datter tidligt lørdag morgen, men forinden havde lægerne kunnet konstatere, at datteren ikke længere var i live.

Fødslen blev derfor sat i gang, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Joy Mogensen sætter selv ord på sit tragiske tab:

'Selvom jeg kun har mærket min lille pige indefra, så opdagede jeg, da jeg så hende, at jeg allerede elskede hende. Det er det vigtigste at holde fast i, midt i det overvældende ulykkelige, at jeg nu skal begrave min datter,' skriver Joy Mogensen på Facebook

Statsminister Mette Frederiksen (S) udtaler i pressemeddelelse:

'At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy.'

'Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere,' udtaler hun.

'Det er helt ubærligt, når børn går bort før deres forældre. Jeg er så ked af det på Joys vegne og beder i denne sag om alles forståelse og medfølelse,' uddyber Mette Frederiksen på Facebook.

Statsministeriet opfordrer desuden pressen og offentligheden til at respektere, at Joy Mogensen kan få fred til at håndtere sin sorg og komme sig over fødslen.

Bisættelsen vil blive holdt i stilhed og vil kun være for familien og de nærmeste.

Torsdag oplyste Statsministeriet, at kultur- og kirkeministeren ville starte sin orlov dagen efter. Hun havde tidligere oplyst, at hun vil gå på orlov fra oktober.

Mens Joy Mogensen er på orlov, vil minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) fungere som kulturminister, og transportminister Benny Engelbrecht (S) som kirkeminister.

Joy Mogensen blev udnævnt til kultur- og kirkeminister fra sin post som borgmester i Roskilde Kommune.

Her overtog Tomas Breddam (S) borgmesterposten, da Joy Mogensen blev udnævnt til minister.

Joy Mogensen annoncerede i april, at hun efter to års fertilitetsbehandling var blevet gravid med en anonym sæddonor.

/ritzau/