Der bliver øget fokus på journalistisk indhold med den nye mediestøtteaftale, lyder det fra formanden for journalistforbundet. Han er dog ikke kun glad for den nye aftale.

Det er gode nyheder for den danske presse, at regeringen og Enhedslisten er blevet enige om at tildele medier produktionsstøtte frem for distributionsstøtte, så både dagblade og visse internetbaserede medier kan få støtte til den journalistiske produktion.

Det siger Mogens Blicher Bjerregaard, formand for Dansk Journalistforbund (DJ).

- Det er grundlæggende rigtig godt, at den støtte bliver lavet om, for på den måde bliver det en rigtig demokratistøtte. Det er en støtte, som følger indholdsproduktion i stedet for; det handler om at støtte det indhold, der bliver produceret frem for at støtte distribution og papir, siger han.

Ifølge DJ-formanden flytter den nye ordning således fokus

- Det er en fremtidssikring af støtten, så den går til indhold uanset, om det kommer på papir, eller det kommer online. Det får forhåbentlig den betydning, at det netop handler om for medierne at producere noget godt indhold, og man skal sørge for at have nogle ordentlige bemandinger til at sikre, at det indhold bliver produceret. At der bliver fokus på indhold, tror jeg, er rigtig vigtigt, siger han.

Journalistformanden ærgrer sig dog over, at det ikke er en bred politisk aftale, der ligger bag omlægningen af mediestøtten, lige som han heller ikke mener, organisationsbladene er blevet anerkendt i tilstrækkelig grad.

- De blade, som faktisk er med til at underbygge demokratiet på organisationsområdet, får vanskeligere ved at få støtte med den ordning, der er kommet, siger Mogens Blicher Bjerregaard.

- Det går ud over nogle af de medier, som rent faktisk bidrager til det indhold, der er vigtigt for demokratiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.