Først sendte Lars Løkke Rasmussen ham hjem på en selvbetalt orlov. 

Og i midten af august fik den skandaleramte, tidligere teaterdirektør så definitivt sparket af Moderaternes formand med beskeden: 'du har ingen fremtid' i politik'.

Men Jon Stephensen mener altså selv, at han – i hvert fald lige nu – har en fremtid for sig som løsgænger i Folketinget. 

Det fortæller han mandag i 24Syv-programmet Valgt i Danmark. 

Her får han også langet hårdt ud efter »folkedomstolen«, som ifølge Jon Stephensen er skyld i at hans brud med Moderaterne. 

Et brud, der blandt andet skete efter sager om at Stephensen muligvis havde forfalsket en underskrift i sin tid som teaterdirektør på Aveny-t og ikke mindst historien om lumre beskeder til en 19-årig partifælle. 

»Jeg begik en fejl. Det står jeg ved, men altså, jeg har jo ikke gjort noget kriminelt. Jeg er blevet dømt af folkedomstolen, og det kan jo i sig selv værre meget værre« siger Jon Stephensen i programmet. 

Ifølge Jon Stephensen, der nåede at være på såkaldt selvbetalt orlov fra slutningen af april til midten af august, har han dermed betalt en høj økonomisk pris for sine fejltrin. 

På den måde gik han nemlig glip af sit folketingsvederlag på 59.853 kroner om måneden plus et månedligt omkostningstillæg på 5.828 kroner i de måneder, han var på orlov. 

»Det er en stor dummebøde. Hvis vi skulle overføre det til et retssystem, så er det sjældent, man får en bøde på 300.000. Der er bødetaksterne som regel lavere. Jeg betalte og lagde mig fladt ned,« siger Jon Stephensen. 

Jon Stephensen siger også i programmet, at han lige nu er usikker på, om det i længden er holdbart at være løsgænger i Folketinget. 

»Jeg vil starte med at lade det komme an på en prøve. Det er ikke kun op til mig selv, men også op til de øvrige partier, om jeg har en relevans eller ej. Det må tiden vise.«

Så du prøver livet som løsgænger af?

»Ja, det kan man sige,« svarer Jon Stephensen og understreger, at han stadig bakker op om Moderaternes og Lars Løkke Rasmussens grundlæggende politiske fundament om en regering over midten. 

Lyt til B.T.s politiske podcast Slottet & Sumpen med Anne Kirstine Cramon og Joachim B. Olsen.