Jon Stephensen kommer nu med en forklaring i sagen om beskeder til en 19-årig kvinde, der i denne uge foreløbig har sendt ham på orlov.

Det sker i en privat besked til forfatter og radiovært Sanne Gottlieb, som hun onsdag eftermiddag har lagt ud på sin Facebook-profil.

I beskeden hævder Stephensen, at han ikke kendte til hverken alderen eller partifælleskabet med den 19-årige kvinde, og at hun skrev til ham på Instagram efter at han havde deltaget i programmet Debatten på DR2.

»Jeg var ikke klar over, hvem hun er. Jeg tjekker. Der står ikke hvor gammel hun er eller anden info. Hun skriver, hun studerer. Vi skriver sammen om uddannelse og lidt politik. Hun lægger nogle nye foto op af sig selv og jeg skriver, hun er pæn og har en lækker krop. Hun takker for ordene og sender emoji-roser, skriver Jon Stephensen.

Sanne Gottlieb skriver i opslaget, at det er Jon Stephensen, der har kontaktet hende efter at hun havde skrevet et andet opslag på Facebook om den tidligere teaterdirektør.

»Vi har også været i telefonisk kontakt, og jeg har indhentet tilladelse til at viderebringe budskabet,« skriver Sanne Gottlieb.

Jon Stephensen søgte tirsdag om orlov fra folketinget efter at det blandt andet er kommet frem, at han i februar havde sendt beskeder til den 19-årige partifælle.

Sagen kommer i halen på en stribe anklager om blandt andet grænseoverskridende adfærd og dokumentfalsk i Jon Stephensens tid i film- og teaterbranchen.

Over 1000 personer fra kulturlivet sendte tirsdag et brev til Moderaternes ledelse, hvor de udtrykte mistillid til Jon Stephensen.

Han sendte tirsdag en mail til Ritzau, hvor han beklagede over for blandt andet partiet og den 19-årige kvinde. Samtidig understregede han, at »mine politiske ambitioner er intakte«.

Onsdag eftermiddag har Sanne Gottlieb fjernet billedet af beskeden fra Jon Stephensen.

Hun oplyser til B.T., at hun havde fået skriftligt samtykke fra Jon Stephensen til at slå det op på sin Facebook-væg i første omgang, men at han efterfølgende har bedt hende tage det ned.

»Det har jeg valgt at respektere.«

Hvorfor bad han dig om det?

»Fordi han synes, det er det rigtige, og fordi det hele eksploderer endnu mere nu.«

Sanne Gottlieb er privat ven med Jon Stephensen. Hun afviser, at hun med sit opslag undskylder eller bortforklarer hans ansvar i sagen:

»Nej, det gør jeg ikke. Det tror jeg også fremgår meget tydeligt. »

B.T. forsøger at få en kommentar fra Jon Stephensen.

Vi arbejder også på at få en kommentar fra Moderaterne til hvorvidt Jon Stephensen over for partiet har givet samme forklaring, som han giver i beskeden til Sanne Gottlieb.

Opdateres...