Margrethe Vestagers udtalelse om at Socialdemokraterne begik et ægte løftebrud, da man droppede den øremærkede barsel til mænd, fik her til morgen Johanne Schmidt-Nielsen helt op i det røde felt.

Hun kalder i en opdatering på sin egen facebook-væg udtalelsen for både 'plat' og 'fesen'.

- Helt ærlig, Vestager. Jeg ved godt, du har landsmøde om lidt og at mange i dit bagland er vrede. Men det der med ”det var socialdemokraternes skyld” virker temmelig plat. Det er muligt, det var Corydon, Sass og Thorning, der var mest imod bedre barselsvilkår for mænd. Men du lagde dig jo bare fladt ned. Mon ikke resultatet var blevet anderledes, hvis SF ikke havde kæmpet alene i regeringen for ligestillingen. Din udmelding i dag er altså fesen, skriver Johanne Schmidt-Nielsen.

Margrethe Vestager siger til Jyllands-Posten i dag, at det var Socialdemokraterne, og kun dem, der satte hælene i og dermed forhindrede at mænd kan blive tvunget til at tage barselsorlov.

- Hvis ikke Socialdemokraterne havde hejst et flag og sagt, vi tror, det giver større problemer, end det vil løse, havde vi gennemført øremærket barsel, siger Margrethe Vestager til Jyllands-Posten.