Liberal Alliances Joakim B. Olsen topper listen over fejlafstemninger i Folketingssalen. Han skyder selv skylden på sine tykke kuglestødsfingre.

De bestemmer landets love, og derfor skal politikerne på Christiansborg holde tungen lige i munden, når de stemmer i Folketingssalen. Alligevel sker det af og til, at politikerne rammer ved siden af og stemmer for, når de ville stemme imod. Og ingen har stemt mere forkert i de sidste tre folketingssamlinger end Liberal Alliances Joachim B. Olsen (LA), skriver metroxpress.

Med seks fejlafstemninger topper han en opgørelse lavet af hjemmeside Parlamentet.dk.

»Det skyldes mine tykke kuglestødsfingre,« griner Joachim B. Olsen.

Ifølge den tidligere OL-deltager sker fejlene især, når politikerne skal stemme om en lang række forslag lige efter hinanden. Det kan tage timer, hvor politikerne skal holde styr på lange lister over, hvad partiet vil stemme til de enkelte lovforslag:

»Og hvis man får rodet rundt i dem, så kan man ende med at stemme for, hvor man skulle have stemt imod. Og det er aldrig sjovt. Så må man gå den tunge gang op og sige, at man har stemt forkert,« siger Joachim B. Olsen til metroxpress.

På en delt andenplads ligger hans partifælle Merete Riisager (LA) med fire fejlafstemninger. Hun fortæller, at fejlene især skete, mens de to politikere var helt nye på Christiansborg:

»Vi kæmpede med det, men så tog vi os selv i kraven, for det bør selvfølgelig ikke ske. Så vi lavede en bødekasse, det er faktisk ikke sket siden,« siger Merete Riisager, der dog ikke vil fortælle, hvor store bøderne var.

»Men det var nok til at få et rap over nallerne,« siger hun til metroxpress.

Ifølge Folketingets lovsekretariat har de forkerte stemmer meget sjældent betydning. Men rykker de ved resultatet, har politikerne mulighed for at annullere afstemningen dagen efter.

BNB