Der er noget riv-ravende galt med det her samfund, mener han

Kontanthjælpsmodtageren Robert Nielsen har i det seneste døgn i den grad sat gang i debatten om kontanthjælp.

, som han får tilbudt. I aften står han frem i DR2-programmet ’På den 2. side’ og fortæller sin historie. Roberts holdning til arbejde har tydeligt provokeret mange – heriblandt Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen.

- Hvis det viser sig, at Robert bare er ligeglad med samfundet, så er det helt ufatteligt, at man kan få lov til at gå på kontanthjælp i op mod 11 år og starte tre uddannelser uden at gøre dem færdige, siger han og fortsætter:

- Den socialdemokratiske velfærdsstat er en taberfabrik. Jeg mener, at Robert er et konkret eksempel på det. Der er noget riv ravende galt med det her samfund. Det er et sygt og degenereret samfund, der på den måde tillader at folk år ud og år ind kan gå på være på offentlig forsørgelse, uden at det har konsekvenser. Det er en skandale, siger Joachim B. Olsen.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Joachim B. Olsen opdaterede i går sin statusopdatering på Facebook, hvor han langede ud efter regeringen og Robert. Men opdateringen blev kort efter slettet igen, da det kom frem, . Men DR lagde efterfølgende hovedet på blokken og fastslår, at Robert er ægte, og historien er dobbelttjekket.

Ifølge Joachim B. Olsen er Robert ikke et enestående tilfælde.
- Der er mange som Robert. Virkeligheden er, at der findes en stor del af mennesker, som ikke har lyst til at tage det arbejde, de nu en gang kan få, siger han og henviser til, at han selv har kendt flere typer som Robert, der har benyttet sig af muligheden for at tage en pause fra arbejdet og få nogle år på dagpenge – fordi det er muligt.

Joachim B. Olsen mener ikke, at Robert og andre som ham bør have offentlig støtte.

- Sådan nogle som Robert skal ikke have kontanthjælp – der skal man lukke kassen.

Joachim B. Olsen mener, at Robert skal mærke konsekvenserne, før han kan få et job.

- Robert er jo tydeligvis en intelligent fyr. Han skulle nok finde noget at lave. En type som ham skal slet ikke i aktivering, han skal bare have cuttet sin kontanthjælp, og så skal han nok finde på noget at tage sig til, når der mangler penge.

LÆS OGSÅ:

Joachim B. Olsen accepterer, at der er folk, der ikke gider at arbejde.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg intet problem har med, at folk ikke gider arbejde. Vi er frie mennesker, og hvis folk ikke gider arbejde, så skal de selvfølgelig ikke arbejde. Vi er ikke slaver. Men så skal de ikke forvente, at de bare kan tage fra kassen. Vi kan ikke tvinge skatteborgerne til at betale høje skatter, bare fordi de skal finansiere ydelser til folk, der ikke gider at arbejde.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBAT OG AFSTEMNING NEDENFOR