Joachim B. Olsen går nu ind i debatten om billige Ryanair-flybilletter.
Joachim B. Olsen går nu ind i debatten om billige Ryanair-flybilletter. Foto: Claus Bech

Liberal Alliances Joachim B. Olsen stempler nu ind i debatten om lavpris-flyselskabet Ryanair, der i 2015 åbner nye, billige ruter fra København. Det er 'super positivt', mener han.

Det mener Fagbevægelsen dog ikke og truer med en konflikt, hvis Ryanair siger nej til at forhandle overenskomst for de ansatte, der tilsyneladende arbejder til lønninger på helt ned til 7.500 kroner om måneden, for at Ryanair kan tilbyde billige flyrejser til rejselystne danskere.

IRELAND-AIRLINE-EARNINGS-TAKEOVER-COMPANY-RYANAIR-AERLINGUS-FILE

Joachim B. Olsens besyv på debatten handler især om fagbevægelsen, som, han mener, burde blande sig uden om:

»Fagbevægelsen har ret til at tage den her konflikt, men det er usympatisk, for de har ikke nogen medlemmer i Ryanair. Der er ingen, der tager ansættelse i en virksomhed, hvis de har et bedre alternativ. Der er heller ingen, der har tvunget nogen til at tage ansættelse i Ryanair, så der er altså ikke nogen, der taber her. Hvis Ryanairs ansatte ønskede andre lønforhold, kunne de jo gå til andre selskaber, og så ville Ryanair være tvunget til at betale højere løn,« lyder det fra Joachim B. Olsen.

Han glæder sig samtidig på danskernes vegne over udsigten til at kunne stige på en flyver til en billig pris:

»I virkeligheden er det dejligt, at der er konkurrence på flyområdet. Det giver billige flybilletter, og det kommer jo alle danskerne – især de lavtlønnede – til gode. Det betyder, at det ikke kun er folk med mange penge, der har råd til at tage på ferie med fly. Det er super positivt,« siger Joachim B. Olsen.

rgr

Joachim B. Olsen mener, at fagbevægelsen i virkeligheden blot vil sikre sit eget eksistensgrundlag, forklarer han:

»Nogle fagforeninger siger, at de ansatte i Ryanair får en bestemt løn, men erfaringen er, at fagforeningerne ikke har nogen interesse i at overdrive lønniveauet, så jeg ville nok tage de tal med et gran salt. Dernæst er lønforhold en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager, og det er ikke noget, som andre skal blande sig i. De dækker sig ind under, at de vil gøre noget godt for Ryanairs ansatte, men i virkeligheden vil de bare beskytte deres egen branche,« lyder svadaen fra Joachim B. Olsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.