Joachim B. Olsen (LA).
Joachim B. Olsen (LA). Foto: Bjarke Bo Olsen

Sociale medier som Twitter og Facebook var på det nærmeste rødglødende mandag aften, efter avisen.dk havde skrevet, at Liberal Alliances politiker Joachim B. Olsen på et pressemøde havde været ude og sige, at det skyldes biologi, når kvinder statistisk set oftere vælger at blive hjemme og passe børn end mænd.

Joachim B. Olsen

Flere personer herunder fremtrædende kvindelige politikere som Ida Auken og Pia Olsen Dyhr var blandt de mange, som gik i rette med Joachim B. Olsen på sociale medier.

Også flere brugere på Twitter gik i kødet på Joachim B. Olsen.

'Mage til sexistisk *#@% skal man lede længe efter'. 'Hej Joachim B. Olsen. 1940'erne har ringet og spørger, hvor du blir' af.' 'Den er helt gal med mekanikken hos 75% af de danske kvinder mener Joachim B. Olsen.' 'Joachim B. Olsen mener det er biologisk, at kvinder hellere vil gå hjemme. Hvilket år er vi i?'.

Liberal Alliance vil indføre kontanthjælpslån

Det er blot et udvalg af de kommentarer, som fyldte Twitter, efter politikerens kommentar havde set dagens lys. Du kan se de forskellige tweets nederst i artiklen.

Ida Auken var blandt andet ude og skrive:

'Spørgsmålet må være om det er mekanikken inde i hovedet på danske kvinder, den er gal med eller inde i hovedet på Joachim B Olsen?'

Doorstep aftale om kontanthjælp

Og Pia Olsen Dyhr skrev blandt andet:

'Det var ikke en del af min biologiundervisning i min folkeskole - og jeg kan simpelthen ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at det har været en del af Joachims undervisning. Hvor er det bare langt ude.'

Men nu har Joachim B. Olsen også gået på Facebook for at komme med et modsvar på de mange angreb mod hans person og de udtalelser, han kom med.

Split

'Jeg er ikke konstruktivist - ligesom socialister er - som vil prøve at konstruere en bestemt måde at leve på. Det vil jeg overhovedet ikke blande mig i. Jeg har ikke noget ønske om at vende tilbage til noget. Og jeg har heller ikke noget ønske om at trække mine værdier ned over hovedet på andre.' Lyder det blandt andet fra politikeren, der afslutter Facebook-kommentaren ved at stå fast på sin udtalelse:

'Folk må selv om, hvordan de indretter deres liv. Men vi vælger forskelligt. Kvinder arbejder lidt mindre end mænd. De tager, gennemsnitligt set, nogle andre valg. Det er der helt givet mange forklaringer på, men genetik er en del af forklaringen.'

Liberal Alliance vil indføre kontanthjælpslån

Mandag aften uddybede Joachim B. Olsen til BT de kommentarer, han var kommet med i forbindelse med et pressemøde hos Rockwool Fonden, der præsenterede en rapport, der blandt andet viser, at kvinder i gennemsnit arbejder en time mindre om dagen, når de får børn, mens mænd mere eller mindre arbejder det samme, når de får børn, som de gjorde før.

Til BT sagde han:

»Mænd og kvinder tager forskellige valg, når det kommer til valg af arbejde og arbejdstid. Det er et faktum. Blandt andet arbejder kvinder mindre end mænd, når de får børn. Det kan der være mange forklaringer på - og en af dem er genetik. Statistikken viser, at mænd og kvinder tager forskellige valg. Og det er i mine øjne fordummende, hvis vi ikke accepterer, at der er en biologisk forskel på mænd og kvinder, og at denne forskel giver sig udtryk i, at vi gennemsnitligt tager forskellige valg,« sagde Joachim B. Olsen.

ff

Mener du dermed, at det er medfødt, at kvinder statistisk set vælger at blive hjemme hos børnene oftere end mændene?

»Ja, sådan kan man vel godt sætte det op, at kvinder er mere til at drage omsorg for familien. Kvinder kan eksempelvis amme et barn, og så er det vel naturligt, de gør det. Der er en biologisk forskel, som gennemsnitligt set gør, at kvinder vælger at drage mere omsorg end mænd. Der er noget kulturelt i det, men også noget biologisk,« sagde Joachim B. Olsen om det kontroversielle emne.

Herunder kan du se et udvalg af de tweets, som var rettet mod Joachim B. Olsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.