Bermuda, Gibraltar og Guernsey er blandt de skattely, som flere end 200 danske selskaber drives helt eller delvist fra. Men det er ikke så overraskende, at danske virksomheder flytter deres forretning til udlandet, siger Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen.

- Det kan godt være, at det falder mange skatteydere for brystet, men jeg kan godt forstå, når virksomheder flytter deres forretning til udlandet. Det skattesystem, vi har i Danmark, er simpelthen ikke konkurrencedygtigt nok, hvilket gør, at visse af dem søger steder hen, hvor skattetrykket ikke er lige så højt, siger Joachim B. Olsen.

Liberal Alliance ønsker ifølge partiets erhvervsordfører at skabe bedre rammevilkår for erhvervslivet, så både danske og udenlandske virksomheder finder det attraktivt at investere i Danmark. Derfor skal selskabsskatten ifølge Joachim B. Olsen halveres fra 25 procent til 12,5 procent, som svarer til et niveau, de vestlige EU-lande har.

- Desuden tror jeg på arbejdskraftens frie bevægelighed. Set i det lys kan jeg ikke se, at virksomhederne har handlet i uoverensstemmelse med reglerne, konstaterer Joachim B. Olsen.

Georg Jensen, Bianco Sko og Bornholmerfærgen er blandt de mere end 200 danske virksomheder, som ejes helt eller delvist fra udlandet.

29 danske selskaber ejes ifølge Ugebrevet A4 fra skattely i Bermuda, mens Gibraltar og Singapore er på en delt andenplads med 27 selskaber hver.

Mens Bermuda har nul skat på indkomster, formuer og kapitalgevinster og ingen moms, har Gibraltar en lav selskabsskat på ti procent og har speciale i formueforvaltning.

Den samlede danske formue i skattely er ifølge ugebrevet på vej til at slå rekord. Summen af de danske værdier i skattely er ifølge kortlægningen steget op til 275 milliarder kroner.