Den nye regering er klar til at indføre en fattigdomsgrænse i Danmark. Liberal Alliances folketingsmedlem Joachim B. Olsen afviser.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det sker efter flere dages debat om fattigdom i Danmark. Der er ingen officiel fattigdomsgrænse i Danmark, men Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, de økonomiske vismænd og flere andre organisationer har  af medianindkomsten til at beregne, hvor mange fattige der er i Danmark.

Men det er absurd, mener Joachim B. Olsen:

- Når man taler om, at vi skal have en fattigdomsgrænse på 50 procent af medianindkomsten, så slipper vi jo aldrig af med fattigdom. Om 50 år, når man forventer, at vi er dobbelt så rige som i dag, hvad er fattigdom så? Er det så, at man kun har råd til én bil? Eller når man kun råd til at tage på ferie en gang om året?, spørger Joachim B. Olsen.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Han peger på, at selv med den lave økonomiske vækst, Danmark har udsigt til, så vil vi om 50 år være dobbelt så rigt et land om i dag - og i stand til at købe dobbelt så mange ting.

- Hvis vi indfører en fattigdomsgrænse, kan vi diskutere fattigdom for altid. Så er der også fattigdom i Monaco. Det er jo absurd, siger han.

Ikke et kæmpe problem

på, hvor lidt man skal have udbetalt hver måned for at være fattig. Ifølge Arbejderbevægelsens grænse for relativ fattigdom er en enlig person fattig, hvis han eller hun får mindre end 8.427 kroner om måneden efter skat, når alle tilskud - for eksempel boligstøtte - er medregnet.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Men for Joachim B. Olsen handler det om absolut - og ikke relativ - fattigdom.

- Der findes jo folk, der bor på gaden. Der kan godt være folk, som er meget fattige, men absolut fattigdom er ikke et stort problem i Danmark. Efter min opfattelse er man fattig, hvis man ikke har råd til mad og ikke har råd til tag over hovedet, og det har man altså råd til med de danske overførselsindkomster, siger han.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Joachim B. Olsen understreger, at der selvfølgelig er mennesker i Danmark, som har det svært. Men han er træt af, at venstrefløjen taler om fattigdom som et kæmpe problem herhjemme.

- Der er en masse mennesker, som uforskyldt er kommet på overførselsindkomst, fordi de har mistet deres job under krisen. Når man er på overførselsindkomst, så lever man af andre folks penge. Man skal have en værdig tilværelse, hvor man har tag over hovedet og mad på bordet. Og med de overførselsindkomster, vi har i dag, er der også penge til, at man engang imellem - og det kan godt være, at det ikke er hver måned - men engang imellem kan man spare op til en biograftur eller en tur i Tivoli eller på Bakken en gang om året. Og det er også muligt at spare op til, at man kan få en juleaften. Den bliver måske ikke lige så flot som for folk, der går på arbejde, men det er nu engang sådan, at folk, der tjener penge, har råd til lidt mere, og sådan synes jeg også, at det skal være, siger han og peger på, at han selv var skilsmissebarn.

- Jeg boede hos min far, som var social- og sundhedsassistent. Det er ikke en høj løn, han har fået, men der manglede aldrig noget. Jeg fik meget flotte julegaver, men jeg fik ikke altid lige så flotte julegaver som mine kammerater, der havde to forældre, der gik begge gik på arbejde. Det tænkte jeg aldrig over, siger han.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR