»Det går dårligt for regeringen. Det er derfor, de tager afsted.«

Sådan lyder meldingen fra B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen, kort før regeringens turné rundt i Danmark skydes i gang

Dårlige meningsmålinger og lav troværdighed er nogle af de ting, regeringen vil prøve at rette op på. 

Men ifølge den politiske kommentator handler regeringens krise om noget helt andet:

»De har bygget deres fortælling op om kriser, men når det går godt for økonomien og beskæftigelsen, og når danskerne ikke mærker krisen, er det svært at forstå, hvorfor reformer er nødvendige,« lyder det. 

Over fire dage skal statsminister Mette Frederiksen, økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen - flankeret af vært Anders Breinholt - rundt i landet, hvor de skal snakke om 'Fremtidens Danmark'.

»Det er et kendt trick, at politikerne tager på turné. Men de gør det nærmest udelukkende, når de er i krise,« siger Joachim B. Olsen.

Joachim B Olsen, politisk kommentator på B.T, tror ikke på, at regeringens charmeoffensiv kommer til at virke. 
Joachim B Olsen, politisk kommentator på B.T, tror ikke på, at regeringens charmeoffensiv kommer til at virke.  Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han peger blandt andet på Kristian Thulesen Dahl, der tog rundt i Danmark, da Dansk Folkeparti sank til bunds i meningsmålingerne, og Jakob Ellemann-Jensen, der lige nu er rundt i landet og tale til Venstres bagland. 

Selv har de tre partiformænd tidligere forklaret til Berlingske, at turneen skal vise, hvad regeringen står for, og hvad de har i sinde at arbejde hen imod. 

Men den forklaring køber Joachim B. Olsen ikke. 

»Det, der tit sker i politik, det er, at politikerne siger: 'Der er ikke noget galt med vores projekt, vi har bare ikke forklaret det godt nok'. Det er et krisetegn. For hvad nu hvis danskerne godt forstår projektet, men bare ikke kan lide det,« siger han.

Og spørger man den politiske kommentator om 'charmeoffensiven' vil hjælpe regeringen med at vinde danskernes gunst, er svaret klart. 

»Nej, det tror jeg ikke. Dels fordi der er lang tid til næste valg, men også fordi, at når vælgerne skal ned i en stemmeboks, så stemmer de på et overordnet indtryk. Synes de, den offentlige sektor fungerer? Hvordan går det med økonomien? Og har politikerne i spidsen for regeringen troværdigheden i behold?«

Lyt til B.T.s politiske podcast Slottet & Sumpen med Anne Kirstine Cramon og Joachim B. Olsen her.