Lyt til artiklen

Mette Frederiksen (S) har indkaldt til et pressemøde onsdag klokken 13.00 om energipriserne.

Og der er store ting på vej til danskerne.

Det vurderer B.T.s politiske kommentator Joachim B. Olsen.

»Når statsministeren indkalder og deltager til et pressemøde, så vil der være store initiativer på vej. Det kan være et udtryk for, at der er en eller anden form for 'hjælp' er på vej til de danske hjem,« siger han.

Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T.
Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

For en uge siden afholdt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet et pressemøde omkring forsyningssituationen på energi.

Her forklarede ministeren Dan Jørgensen (S), at der i august var sket en femdobling af el- og gaspriserne sammenlignet med samme måned sidste år.

»P.t. er Danmark ikke i en decideret energiforsyningskrise. Det er altså ikke sådan, at vi mangler gas eller el. Men priserne er steget markant. Priserne kan stige yderligere, og i værste fald risikerer vi at stå i en situation, hvor der er decideret mangel på energi. P.t. kan vi stadig købe gas fra Tyskland,« sagde Dan Jørgensen.

Om Statsministeriet vurderer, at vi nu er havnet i energiforsyningskrise vides ikke. B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Statsministeriet, som ikke vil oplyse, hvem eller hvad pressemødet handler om.

Derfor vil Joachim B. Olsen heller ikke gisne om, hvad man konkret kan forvente af pressemøde.

»Det er svært at gisne om, hvad det helt konkret er,« siger han og tilføjer:

»Men når Mette F. træder frem, så er det reelle nyheder på vej. Under corona var det altid Magnus Heunicke, som havde pressemøder med alle mellemregningerne. Når det kom til indgreb såsom nedlukninger, så var det statsministeren selv, der tonede frem. Når hun deltager, er der store ting på vej. Man bruger ikke statsministeren til småtterierne.«