Liberal Alliance og SF kan klappe i hænderne over Voxmeters seneste meningsmåling.

Det samme er bestemt ikke tilfældet for den nye regering.

For mens de to oppositionspartier går frem med henholdsvis 2,5 og 5,2 procentprocent, må regeringen se sine egne tal falde med hele 6,9 procentprocent – hvis altså danskerne skulle stemme i morgen.

Og ifølge B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen, skal Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne være glade for, at det ikke er tilfældet.

»Hvis der kom valg i morgen, var den nye regering færdig,« siger Joachim B. Olsen.

»Regeringen bløder til begge sider. Præcis som man kunne have forventet.«

Og det skyldes især en ting, mener han.

»Det ligner unægteligt, at debatten om store bededag har flyttet vælgerne fra regeringen til oppositionen,« siger Joachim B. Olsen.

»Og så er det generelt svært at være en midterregering, når man har en opposition på begge sider.«

Selvom Liberal Alliance har fået en flot fremgang, er det især SF, der springer i øjnene i den seneste meningsmåling.

Ifølge B.T.s politiske kommentator skyldes det socialistiske folkepartis succes, at partiets politiske leder, Pia Olsen Dyhr, har været god til at undgå dårlige sager – og dygtig til at få partiets krav indfriet.

»Hun (Pia Olsen Dyhr, red.) har sat barren lavt, men har til gengæld fået ting indført. Det er en klog strategi. De socialdemokratiske vælgere, der falder fra, er hun også dygtig til at samle op,« fortæller Joachim B. Olsen.

Men når alt kommer til alt, skyldes resultaterne fra den seneste meningsmåling, der forstærker oppositionen og svækker regeringen, altså planerne om at afskaffe danskernes helligdag, mener Joachim B. Olsen.