Lyt til artiklen

Ny udmelding rykker et desperat Dansk Folkeparti langt væk fra voksenbordet i dansk politik.

Men måske kan det være med til at redde partiet, vurderer B.T.s politiske kommentator Joachim B. Olsen.

I en udmelding om, at man ikke vil stemme for en pensionsalder på over 70 år, forklarer Dansk Folkeparti ikke, hvordan man vil finansiere det medfølgende 45 milliarder kroner store hul i det fremtidige råderum i dansk økonomi, konstaterer Joachim B. Olsen.

Og så er der ikke råd til noget af alt det, som partiet også tidligere har talt om at løfte – hospitalerne, sundhedsvæsenet, forsvaret og de ældre – pointerer Joachim B. Olsen.

Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T.
Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»De sætter sig selv over til børnebordet i dansk politik. For at sidde ved voksenbordet er der principper, du skal købe ind på. Der skal være styr på økonomien, føres en stram udlændingepolitik, og Danmark skal være en del af EU,« forklarer han.

Tidligere drømte Dansk Folkeparti om at sidde med i regering, men de drømme er nu afløst af noget helt andet – håbet om ren og skær overlevelse på kort sigt.

Og i det lys kan Joachim B. Olsen godt se fornuft i udmeldingen fra partiformand Morten Messerschmidt.

»Udmeldingen siger noget om, hvor dyb krisen i partiet er. De er villige til at sige alt muligt, som kan holde dem i Folketinget. Men jeg tror også, at der er stemmer i det. Mange danskere er sure over, at pensionsalderen bare stiger og stiger,« vurderer Joachim B. Olsen.