Pernille Vermund har meldt ud, at hun ikke længere vil være formand i Nye Borgelige.

Hun har opfordret partiets medlemmer til at vælge en ny formand, og hun fortæller videre på Nye Borgerliges hjemmeside, at hun ikke stiller op i næste valgperiode.

B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen, mener, at den voldsomme udmelding skyldes konflikter i partiet.

»Endnu en bombe er sprængt i dansk politik. Årsagen er efter min bedste vurdering intern splid i Nye Borgerlige om, hvilket parti Nye Borgerlige skal være.«

»Skal de søge ansvar og kompromiser, eller skal det være et protest parti, som det var i starten? Vermund har forsøgt at gøre partiet mere almindeligt og søge kompromisser og indflydelse,« siger han.

Ifølge Joachim B. Olsen står Lars Bøje Mathiessen på den anden side af konflikten. Han forsøger modsat Vermund at holde fast i Nye Borgerlige som protestparti.

Mathiessen står dog ikke uden modstandere, hvis man spørger B.T.s politiske kommentator.

»Mikkel Bjørn, der netop er valgt ind for partiet, er af samme overbevisning som Pernille Vermund. Han ser også helst, at partiet søger indflydelse og kompromiser.«

Dansk Politik sætter altså ikke farten ned i 2023, fortæller Joachim B. Olsen, der ikke vil blive overrasket, hvis der kommer en fejde om formandskabet i det nationalkonservative parti.

»Man kan nok forvente et kampvalg.«

Det er en svær tid, Nye Borgerlige går i møde, hvor der skal findes en stærk profil.

»For Nye Borgerlige er det her meget problematisk, fordi Pernille Vermund har været partiets ansigt, og hun har gjort det godt,« siger Joachim B. Olsen.