Lyt til artiklen

Det er et af de helt store fald fra tinderne.

I juni 2019 kunne Venstre indkassere 23,4 procent af stemmerne, da man tabte valget til Mette Frederiksen og co.

Derfor kunne de sætte sig tilbage i stolen og forberede sig til næste valg, hvor de forhåbentligt kunne forbedre det resultatet.

Og nu siger datoen så 1. november 2022, hvor de første exit polls i folketingsvalget giver Venstre omkring 13 til 14 procent af stemmerne.

Et kollaps, der vil koste intet mindre end 19 pladser i Folketinget.

Partiet har været ført an af Jakob Ellemann-Jensen, men på trods af den horrible meningsmåling, mener B.T.'s politiske kommentartor, Joachim B. Olsen, ikke, at han er i fare som formand.

»Jeg er meget overbevist om, at Ellemann overlever. Der er simpelthen intet alternativ, og man har lige været gennem et formandsopgør, som slider meget. Men vigtigst er det, at der ikke er nogen til at tage over,« siger Joachim B. OIsen.

Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre
Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Derudover kalder han de to exit polls for en stor skuffelse.

»Der var ingen i Venstre, der regnede med fremgang, for man har været rigtig lagt nede i meningsmålingerne og har været på vej op igen. Alligevel er målingerne selvfølgelig en stor skuffelse,« siger han og fortsætter:

»Forklaringen er Venstres helt store afskalning med masser af profiler, der er forsvundet. Vi kan nævne dem i flæng: Lars Løkke, Inger Støjberg, Kristian Jensen, Karsten Lauritzen, Britt Bager og så videre. Det koster.«