Det socialdemokratiske folketingsmedlem Jesper Petersen fortæller onsdag i et længere opslag på Facebook, at han som 20-årig havde et 'engangsforhold' med en pige, der på det tidspunkt var 15 år.

Årsagen til, at han nu fortæller historien, er, at Ekstra Bladet ifølge politikeren har tænkt sig at bringe en historie om det – med usande påstande:

»Ekstra Bladet er på vej med en artikel om en meget privat del af mit ungdomsliv for 19 år siden. Det handler om, at da jeg var 20 år, havde jeg et engangsforhold med en pige på 15 år. I avisen frembringes en række usande påstande om tidspunktet, vi var sammen, og om hvordan det skulle være foregået,« skriver Jesper Petersen, der er partiets politiske ordfører, og fortsætter:

»Det er grænseoverskridende at skulle dele intime detaljer fra et samleje i min ungdom med resten af Danmark via Ekstra Bladets spalter. Og altså nu her via Facebook. Og ubehageligt, at der fremkommer falske påstande og forkerte detaljer om en episode i min ungdoms privatliv.«

Jesper Petersen, der i dag er 39 år, fortæller i opslaget, at han tilbage i efteråret 2001 havde et 'engangsforhold' med den 15-årige pige.

»Vi havde samleje, der var samtykke fra begge parter, og det var efter gensidig interesse, at vi var sammen. Pigen kendte jeg fra en af de skoler, som jeg havde været lærervikar på i mit sabbatår efter gymnasiet. Vi var sammen en aften, efter jeg var stoppet som vikar på skolen,« forklarer han i opslaget (som du kan læse i fuld længde nederst i artiklen).

»Jeg er nu 19 år senere blevet gjort bekendt med, at hun efterfølgende har været påvirket negativt af det på forskellig vis. Jeg er ked af, at jeg har såret hende, og af at hun har haft det dårligt med episoden. Det vil jeg gerne undskylde for. Jeg har på ingen måde ønsket at gå over grænser,« tilføjer han.

Folketingspolitikeren fortæller, at han ikke har hørt fra kvinden siden 2001 – indtil for tre uger siden, hvor hun tog kontakt.

Efterfølgende har Jesper Petersen ifølge sin forklaring tilbudt at tage med til 'fælles samtaler hos en psykolog'.

»Jeg var som ungt menneske ikke tilstrækkeligt moden til at bedømme hele situationen. Med den livserfaring, jeg har i dag her 19 år senere, og med de informationer, der kommer frem om kvindens baggrund, kan jeg godt se, at vi ikke skulle have været sammen,« skriver han.

Han forklarer, at han efter at være stoppet som vikar 'følte sig fri' til at have en 'privat relation' til hende.

»Jeg kunne ikke se det forkerte i forholdet, fordi jeg var stoppet som lærervikar, og hun var over den seksuelle lavalder,« forklarer Jesper Petersen.

Nu vil Ekstra Bladet ifølge politikeren bringe en historie om sagen, og ifølge Jesper Petersen vil det af artiklen fremgå, at han skulle have presset hende til noget eller gjort noget mod hendes vilje.

Men det er ifølge politikeren forkert.

»Det er også forkert, at jeg skulle have udnyttet nogen særlig position eller rolle. Det var et almindeligt samleje mellem to unge mennesker – uden fuldskab, med prævention og efter samtale og aftale om, hvad vi hver især havde lyst til og ikke havde lyst til. Der var ikke noget i løbet af den aften eller næste morgen, der indikerede, at hun var ked af det eller havde fortrudt,« skriver han.

I en kommentar til Jesper Petersens opslag afviser Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, dog, at avisen er på vej med sådan en historie:

»Nej, Jesper Petersen, der kommer ikke en historie i Ekstra Bladet om, hvad du foretog dig som ung lærervikar i Sønderborg. Selvom detaljerne ikke helt er, som du beskriver, så er det 20 år siden og derfor en sag, som er alt for gammel til at blive læst ind i den nuværende krænkelsesdebat,« skriver han i kommentaren.

I sit opslag skriver Jesper Petersen, at han 'står ved', hvad han gjorde i sin ungdom:

»Men det er selvfølgelig ubehageligt her 19 år senere, at intime detaljer fra for mange år siden skal blive offentligt kendte – og at blive udsat for falske anklager og møde usande påstande om hvad der skete,« fortæller han.

Videre forklarer han, at sagen påvirker hans familie.

»Og jeg er ked af, at de skal bære den omkostning ved, at jeg er en offentlig person,« skriver han.

Han slutter sit opslag ved at fortælle, at han overgiver sagen til det eksterne advokatfirma i Socialdemokratiets advokatordning, så der kan blive lavet en uafhængig sagsfremstilling.