Lyt til artiklen

Socialdemokraten Jeppe Kofod trækker sig som sit partis udenrigsordfører. Det sker efter, at han har haft et "moralsk upassende forhold" til en 15 årig pige.

DEBAT: HVAD MENER DU OM JEPPE KOFODS FORHOLD?

Socialdemokraternes Jeppe Kofod trækker sig med øjeblikkelig virkning fra alle sine udvalgsposter og sin post som udenrigsordfører og holder nu en tænkepause. Det sker efter, at han har været indblandet i en sexskandale.

- Jeg var gæsteoplægsholder fredag på et påskekursus træf i DSU, og om aftenen ved en fest udviste jeg manglende dømmekraft ved at have et moralsk upassende forhold til en 15 årig pige. Ingen andre end mig er ansvarlig for episoden, som jeg bitterligt fortryder. Jeg har undskyldt overfor alle involverede parter og er personligt dybt berørt af sagen, skriver Jeppe Kofod i en pressemeddelelse.

Carsten Hansen: Godt, at Jeppe Kofod trækker sig
- Det er fuldt forståeligt, at Jeppe Kofod i dag har trukket sig fra alle sin ordførerskaber i den socialdemokratiske folketingsgruppe, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag. - Jeppe Kofods opførsel på Esbjerg Højskole var helt utilgivelig, og vi tager fuldstændig afstand fra hans handling. Jeg har forstået, at Jeppe Kofod nu er sygemeldt. Det er rigtigt af ham nu nøje at overveje sin politiske fremtid, siger Carsten Hansen.