Vi er alle kommet videre, siger Jeppe Kofod om sex-sagen med den 15-årige pige.

Han ryddede forsider, da det kom frem, at han havde dyrket sex med en 15-årig pige ved en politisk ungdomsfest.

Lørdag dukkede den 34-årig socialdemokrat Jeppe Kofod så op igen. Angrende, brødbetynget og flov. Men også rasende på de medier, folketingsmanden mener, gik hans privatliv for nær.

I et interview med Ekstra Bladet erkender Jeppe Kofod, at han i dag havde ageret væsentlig anderledes ved den famøse DSU-fest i påsken.

- Så ville jeg have sagt: STOP Jeppe, siger han til avisen om episoden på værelset på Esbjerg Højskole.

Jeppe Kofod understreger, at det vigtigste for ham er, at pigen i dag er glad og har det godt. I perioden efter episoden ønskede pigen ikke at tale med ham. Over for B.T. bekræfter den tidligere udenrigsordfører dog, at tavlen i dag er hvisket ren.

- De folk, der er involveret i sagen, er kommet videre med livet. Det er det vigtigste. Men der popper jo stadig noget op i forskellige sammenhænge om denne her sag. Med det her har jeg nu ønsket at få sagen afsluttet og sat det sidste punktum, siger Jeppe Kofod.

Scroll ned og læs mere

Er ikke kærester
Hovedpersonen ønsker dog ikke at fortælle, hvorvidt han har orienteret pigen eller hendes familie om, at den ubehagelige sag nu igen bliver gjort til forsidestof.

Hvorfor vil du ikke svare på, hvorvidt du har orienteret pigen omkring, at du nu bringer sagen frem i offentligheden igen?

- Jeg kan bare sige, at sagen er afsluttet fra os parter. Hvis jeg kan være et skjold mod den jagt, der var på pigen og hendes forældre, så vil jeg gerne det.

Skal jeg forstå det som om, at du ikke har orienteret pigen?

- Jeg har ikke lyst til at gå i detaljer om, hvordan forholdet er imellem os. Sagen viser for mig, at man skal sætte en skarp grænse mellem det intime privatliv, og det der kommer i offentligheden.

I interviewet afviser du, at I er kærester. Har du kontakt til pigen i dag?

- Som sagt er sagen afsluttet for mig. Og hvad vi gør, henhører under privatlivets fred.

Da sexsagen kom til offentlighedens kendskab var socialdemokraternes gruppeformand Carsten Hansen hurtig til at fordømme Kofod og kalde hans opførsel 'utilgivelig'.

En udtalelse han dog senere modererede til 'uacceptabelt'. I dag ser Carsten Hansen ikke de store problemer i, at hans partifælle atter bringer sagen op.

- Det er Jeppes personlige valg. Alle mennesker har behov for at få efterrationaliseret. Som jeg ser det forsøger han at påtage sig ansvaret og få lagt sagen ned, mener han.

DSU, der var blandt de skarpeste Kofod-kritikere, ønsker ikke at kommentere hans udtalelser. De bekræfter dog, at den 15-årige pige stadig er medlem af partiet.