Det er absolut ikke faldet i god jord hos den danske delegation i EU, at Morten Messerschmidt i dag hånede Helle Thorning-Schmidt under dagens EU-møde i Strasbourg.

- Jeg synes, at hans opførsel var umoden og pinlig. Jeg forstår ikke, at hvis man hader EU og elsker Danmark, at man så sætter Danmarks regeringschef i den situation, som han sendte chefen i dag. Det tjente på ingen måde Danmarks interesse. Sådan lyder det fra Jens Rohde, der er medlem af EU-parlamentet for Venstre. Han overværede Morten Messerschmidts hån mod statsministeren. Hånen kom i form af en tale, som Messerschmidt læste op for Helle Thorning-Schmidt under dagens EU-møde, hvor den danske statsminister skulle forklare, hvad Danmarks planer for EU-formandskabet var.

GIK MESSERSCHMIDT OVER STREGEN I SIN KRITIK AF THORNING-SCHMIDT? HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

LÆS OGSÅ: 
Messerschmidt smed om sig med fornærmelser mod både Thorning og EU. - Brug så meget tid som overhovedet muligt her i EU. Det vil begrænse den skade, som din regering vil forvolde på vort land. Til gengæld vil skaden her i EU være svær at bemærke. Skuden er nemlig allerede ved at synke, lød det blandt andet fra Messerschmidt. Jens Rohde forstår ikke Messerschmidts hån. - Selvom man holder med Aab i dagligdagen, kan man godt glæde sig over, hvis FCK henter point på udebane, hvis de spiller mod de store hold som Manchester United . Sådan noget gælder åbenbart ikke for Morten Messerschmidt. Han anerkendte på ingen måde, at statsministeren hentede point hjem til Danmark i dag, siger Rohde. LÆS OGSÅ:  Men Messerschmidts udfald vakte ikke kun harme blandt de danske politikere. De udenlandske politikere fandt også episoden pinlig. - Jeg kender ikke én, som ikke krummede tæer. De måbede, siger Rohde, der bakkes op af SF'eren Emilie Turunen, der også overværede optrinnet. LÆS OGSÅ: - Mine kollegaer rystede jo på hovedet og tænkte, hvad er det, der foregår. Jeg synes, at han har overskredet en masse grænser i dag. Jeg spurgte en spanier, som jeg sad ved siden af, og han sagde, at det lød ikke særlig pænt, siger Turunen , der ligesom Rohde også kalder Messerscmidts opførsel for pinlig. - Vi har været rystede over niveauet. Jeg synes simpelthen, at det var så pinligt at sidde nede i salen og se, hvordan en debat, der handlede om Europas fremtid og de ting, vi står over for, blev kapret til fordel for Messerschmidts personlige selvpromovering. Jeg mener faktisk, at det er skadeligt for Danmarks ry og for Danmarks interesser internationalt, lyder det fra Turunen. Helle Thorning fik efter mødet stor ros for sin tale.

Gik Messerschmidt over stregen i sin kritik af Thorning-Schmidt? Hvad mener du? Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. på fredag.