Venstrepolitikeren Jens Rohde er utilfreds med, at han som medlem af Europa-Parlamentet skal udfylde papirer om, hvad han lavede og tjente før sin tid i Bruxelles.

Som medlem af Europa-Parlamentet skal man offentliggøre, hvad man har lavet og tjent, før man blev stemt ind i EUs eneste folkevalgte parlament.

Men det huer ikke Venstres medlem, Jens Rohde. Han er mildt sagt meget træt af, at EU pålægger sin medlemmer af Parlamentet at udfylde en ’erklæring om økonomiske interesser’, der ligger forud for hans tid i parlamentet. Derfor har han rubrikken ’Erhvervsarbejde eller deltagelse’ anført sig som ’Master of the universe’ på dokumentet, som er stemplet 19. marts i år, men ej underskrevet af Rohde, skriver bt.dk.

- Det er komplet latterligt, at vi bliver bedt om at oplyse den slags. Det kommer ikke EU eller nogen ved, hvad jeg har foretaget mig, før jeg kom ind i parlamentet. Og jeg var i øvrigt selvstændig, så jeg kan kalde mig, hvad jeg vil. ’Master of the universe for eksempel’, siger Jens Rohde til bt.dk

Oplysningerne om medlemmernes økonomi er en del af det såkaldte adfærdskodeks, der trådte i kraft i en revideret udgave 1. januar i år, hvor formålet er at ’øge gennemsigtigheden og styrke reglerne for den adfærd, Europa-Parlamentets medlemmer udviser’, som det hedder. Men den køber Rohde ikke.

- Det er en fis i en hornlygte. Jeg er ikke ansat af Europa-Parlamentet, og jeg gider ikke stå regnskab over for EU eller en flok NGO’ere, som mener, at det er interessant, hvad jeg har lavet i mit tidligere liv. Hvad jeg laver og har lavet er udelukkende en tillidssag mellem mig og mine vælgere, siger han.

Men Rohdes valg huer ikke EU-kritikeren Søren Søndergaard, som revser sin kollega på Facebook, hvor han også fremviser det omtalte dokument - der i øvrigt også er lagt ud på Parlamentets hjemmeside.

- For at forhindre det mest åbenlyse plattenslageri har EU-parlamentet etableret et register, hvor medlemmerne skal afgive nogle få oplysninger om eventuelle økonomiske interessekonflikter. Men det er alt for meget for min kære kollega, Jens Rohde. I modstrid med reglerne har han afleveret en ikke-underskrevet erklæring, hvor han i øvrigt nøjes med at udnævne sig selv til ’Master of the Univers’. Ingen skal åbenbart vide noget om hans økonomiske bagmænd, skriver Søren Søndergaard ifølge bt.dk.

Flere på Søndergaards side beskylder Rohde for at være arrogant, men det tager Rohde med sindsro.

- Til det er der bare at sige: ’Get a life, Søren Søndergaard og alle jer andre!’, lyder det fra Jens Rohde.

BNB