Lyt til artiklen

Siden 2011 har Jens Henrik Thulesen Dahl repræsenteret DF i Folketinget. Snart er det måske Støjbergs parti.

Det kan sagtens være, at Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, bliver repræsenteret i Folketinget før næste folketingsvalg.

I hvert fald bekræfter folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl, der netop har forladt Dansk Folkeparti, at han melder sig ind i Støjbergs parti, når det bliver opstillingsberettiget til folketingsvalg.

Det siger Jens Henrik Thulesen Dahl til Ritzau.

I øjeblikket er Danmarksdemokraterne ved at indsamle vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget.

Partiet fik godkendt sit partinavn tidligere på ugen. Og Støjberg kunne torsdag endegyldigt bekræfte, at hun står i spidsen for partiet.

Det er Jens Henrik Thulesen Dahls forventning, at Danmarksdemokraterne vil have det praktiske på plads ganske hurtigt. Måske lige efter sommerferien, og derfor kan partiet på lyntid være repræsenteret i Folketinget.

- Det kunne godt se sådan ud, ja. Vi ved ikke, hvornår der kommer valg, så hvad der kan nås, ved vi ikke, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Det næste folketingsvalg skal senest finde sted 4. juni 2023.

Danmarksdemokraterne modtog 40.321 vælgererklæringer på omkring et døgn. Det oplyste Indenrigs- og Boligministeriet fredag formiddag til Ritzau.

Der er tale om igangsatte vælgererklæringer. Det betyder, at de skal bekræftes om syv dage, før de er endeligt gældende.

Meget tyder derfor på, at Danmarksdemokraterne vil være på stemmesedlen ved næste valg. Støjbergs parti skal indsamle i alt 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget.

Jens Henrik Thulesen Dahl og Støjberg har allerede haft drøftelser, og der kommer flere, når Danmarksdemokraterne tager mere form, siger den tidligere DFer.

- Jeg har haft en løbende dialog med Støjberg. Det er på baggrund af det, at jeg kan sige, at jeg føler et værdifællesskab i forhold til de grundparametre, hun har udstukket i forhold til partiet.

- Så har hun helt bevidst ikke lagt et nærmere politisk program, da det skal udformes af dem, som går med, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

/ritzau/