Kulturminister Marianne Jelved støtter overraskende op om Anders Bondo Christensen.
Kulturminister Marianne Jelved støtter overraskende op om Anders Bondo Christensen. Foto: Kasper Palsnov
Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, fik torsdag støtte fra en uventet kant. Den radikale kulturminister Marianne Jelved bakkede overraskende op om lærerformanden i en tale, hun afholdt ved en konference:

- Alle er imod ham. Jeg håber, han (Bondo, red.) vinder, sagde Jelved torsdag på konferencen på Copenhagen Business School i København.

Efter konferencen følte Jelved behov for at forklare sine opsigtvækkende udtalelser nærmere:

- Jeg har i dag været til en konference på CBS i København for at snakke om mediernes rolle. I den forbindelse lavede jeg et satirisk indslag, hvor jeg blandt andet nævnte Anders Bondo og debatten omkring folkeskolereformen. Jeg vil gerne understrege, at det var et satirisk indslag, og man ikke kan drage noget ud af indholdet. Tværtimod vil det være en misforståelse at tage mig til indtægt for dette – der må ikke herske tvivl om jeg støtter regeringens reform for folkeskolen, skriver Jelved på facebook.

Jelveds udtalelse falder på et tidspunkt, hvor lærerformanden dagligt er i vælten i medierne, efter at Kommunernes Landsforening har varslet lockout af landets lærere efter sammenbruddet i overenskomstforhandlingerne og regeringen ha lanceret en ny omfattende reform af Folkeskolen.

Men nu viser det sig, at den tidligere skolelærer Marianne Jelved kun mente det som et satirisk indslag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.