Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Indvandrere skal underlægge sig dansk kultur, eller også kan de fise af. Det mener Danmarks nye integrationsminister, Søren Pind.

Eller det mente han i hvert i 2008, da han skrev et indlæg på sin blog, der har titlen 'Åh Danmark'.

- Jeg er positiv overfor en bestemt form for indvandring - men jeg vil med vold og magt (altså, demokratisk naturligvis...) bekæmpe multikulturalismen. Denne forløjede påstand om at alle kulturer er ligestillede, der gør, at vi i dag - af en mærkværdig hensyntagen - ser, at der f.eks. i København ikke serveres svinekød på mange, mange af vore institutioner, skrev han i blogindlæget.

Han skrev også, at han er træt af at høre ordet 'integration' - et ord der nu kommer til at stå på hans visitkort, og som han må forventes at høre en del, nu hvor han er blevet udnævnt til integrationsminister.  

- Jeg gider ikke høre mere snak om integration. Fri mig for det - det rigtige ord må være assimilation. Der er så rigelig kulturer, folk kan drage andensteds hen og dyrke, hvis det er det, de har lyst til, skrev han i indlægget.
 
Da Søren Pind skrev indlægget var han almindeligt menigt medlem af Folketinget. Politiske iagttagere spåede dengang ikke den åbenmundede og til tider kontroversielle Søren Pind mange ministerchancer, men i 2010 udnævnte Lars Løkke Rasmussen ham overraskende til udviklingsminister.

Posten har banet vejen for, at han i dag er blevet udnævnt til at være Birthe Rønn Hornbechs efterfølger på posten som integrationsminister.

Historien har vist, at talrige politikere har været i stand til at kaste deres gamle holdninger på lossepladsen, når der bød sig en ministerchance. Om Søren Pind er villig til at give integrationen en chance, må tiden vise.

Andre læser også