Indvandrere skal underlægge sig dansk kultur, eller også kan de fise af. Det mener Danmarks nye integrationsminister, Søren Pind.

Eller det mente han i hvert i 2008, da han skrev et indlæg på sin blog, der har titlen 'Åh Danmark'.

- Jeg er positiv overfor en bestemt form for indvandring - men jeg vil med vold og magt (altså, demokratisk naturligvis...) bekæmpe multikulturalismen. Denne forløjede påstand om at alle kulturer er ligestillede, der gør, at vi i dag - af en mærkværdig hensyntagen - ser, at der f.eks. i København ikke serveres svinekød på mange, mange af vore institutioner, skrev han i blogindlæget.

Han skrev også, at han er træt af at høre ordet 'integration' - et ord der nu kommer til at stå på hans visitkort, og som han må forventes at høre en del, nu hvor han er blevet udnævnt til integrationsminister.  

- Jeg gider ikke høre mere snak om integration. Fri mig for det - det rigtige ord må være assimilation. Der er så rigelig kulturer, folk kan drage andensteds hen og dyrke, hvis det er det, de har lyst til, skrev han i indlægget.
 
Da Søren Pind skrev indlægget var han almindeligt menigt medlem af Folketinget. Politiske iagttagere spåede dengang ikke den åbenmundede og til tider kontroversielle Søren Pind mange ministerchancer, men i 2010 udnævnte Lars Løkke Rasmussen ham overraskende til udviklingsminister.

Posten har banet vejen for, at han i dag er blevet udnævnt til at være Birthe Rønn Hornbechs efterfølger på posten som integrationsminister.

Historien har vist, at talrige politikere har været i stand til at kaste deres gamle holdninger på lossepladsen, når der bød sig en ministerchance. Om Søren Pind er villig til at give integrationen en chance, må tiden vise.