Den nyvalgte, Radikale politiker Liv Holm Andersen reagerer i kraftige vendinger mod Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det sker, efter Joachim B. Olsen har været ude på Facebook og meddele, at det er danskernes egen skyld, hvis de ikke har råd til at holde jul.

- Det er en hån mod de millioner af mennesker verden over som sulter at snakke om fattige i Danmark. I skulle skamme jer!!

LÆS OGSÅ:

Den tidligere kulgestøder og Vild med Dans-vinder følger op med bemærkningen: 'Jeg brækker mig'.

Udfaldet kommer efter SF's Özlem Cekic har foreslået, at man skal tage af satspuljemidlerne for at hjælpe værdigt trængende danskere, der lever under fattigdomsgrænsen, og som har svært ved at få økonomien til at slå til i juletiden. 

Joachim B. Olsens kontante melding har efterfølgende fået den 24-årige radikale politiker, Liv Holm Andersen, til at reagere kraftigt på sin egen Facebook-profil:

- Jeg brækker mig over Joachim B. Olsen! Fattigdommen i Danmark er fremfor alt relativ - og det er et kæmpeproblem, som naturligvis særligt mærkes i jule- eller ramadantiden. Men også i andre situationer som studietur, fodboldskole eller andet, som der må siges nej til og som bliver til eksklusion og dermed giver os alt det, vi som samfund helst vil undgå: Parallelsamfund, kriminalitet og mindre social, kulturel og demokratisk deltagelse. 

Joachim B. Olsen mener ifølge sin Facebook-profil, at fattigdom i Danmark er selvforskyldt. Men den køber Liv Holm Andersen ikke.
 
- Det, kan man selvfølgelig mene, er selvforskyldt - jeg mener, det er et kæmpe politisk ansvar og er derfor rigtig glad for at være del af et regeringsflertal, som vil afskaffe fattigdomsydelser, løfte psykiatrien, sætte gang i beskæftigelsen og føre en socialt ansvarlig politik, skriver hun på sin Facebook-profil.Også Özlem Cekic, der er ophavsmand bag forslaget, er heller ikke imponeret.

- Jeg synes, det er uværdigt og gavner ingen. Det er mangel på erkendelse af virkeligheden i Danmark, siger hun og fortsætter:

- Det er meget forståeligt, at han kommer med sådan en udtalelse. Han sidder jo ikke juleaften uden at kunne servere julekage og clementiner til børnene. Mange af de her familier har simpelthen ikke noget, de kan servere juleaften til børnene.

Cekic medgiver dog Olsen, at fattigdom i Danmark og Somalia er vidt forskellige ting.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN HER