Der er tillid til ledelsen i Finanstilsynet, som kan vente at få "betydeligt" flere penge fremover.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) lover "betydeligt" flere penge til Finanstilsynet efter hvidvaskskandalen i Danske Banks estiske afdeling.

Det siger ministeren, der ellers er ordknap efter et møde med forligskredsen, der vil stramme reglerne.

Han vil dog ikke uddybe yderligere, hvad der præcist er på forhandlingsbordet, ud over at han har tiltro til bestyrelsen i Finanstilsynet, som Socialdemokratiet har forslået at fyre.

- Jeg har tillid til bestyrelsen, for ellers ville den ikke sidde der. Vi vil ikke få et bedre tilsyn af at sende det ud i totalt kaos ved at fjerne ledelsen.

- Ledelsen i Finanstilsynet sad der ikke, dengang sagen kørte på sit højeste. Derfor er det ikke rimeligt, at den skal bøde for det, der foregik dengang, siger ministeren.

Socialdemokratiet har ellers talt for at starte på en frisk, men det er erhvervsministeren, der står for den del, understreger han selv.

Henrik Ramlau-Hansen, der havde en fortid i Danske Bank, trak sig i maj sidste år som formand for Finanstilsynet, fordi der ikke skulle være tvivl om tilsynets uafhængighed.

Jarlov svarer ikke direkte på, hvad han synes om karensperioder, der forhindrer jobskift fra toppen af den finansielle sektor til Finanstilsynet og omvendt.

Men han er positiv stemt.

På forhandlingsbordet er der desuden bedre beskyttelse af whistleblowere, bedre adgang til banker for Finanstilsynet, strafansvar for forkerte oplysninger, skærpet ansvar for ledelser i banker, forældelsesfrister og en anden struktur på tilsynet.

Ministeren venter en aftale inden længe.

- Der går nok nogle uger, før vi tidligst kommer på plads, men det afhænger af partierne, siger han.

Der er i øjeblikket en budgetanalyse i Finanstilsynet, som gennemgår Finanstilsynets regnskab for at finde effektiviseringer.

Men ministeren afviser, at hunden kommer til at spise sin egen hale, som Socialdemokratiet frygter.

- Vi spiller ud med, at Finanstilsynet skal have et højere budget, end det har i dag. Nu ønsker vi, at der skal bruges betydeligt flere penge på bekæmpelse af økonomisk kriminalitet.

- Finanstilsynet skal samlet set have betydeligt flere penge, end det har i dag, siger ministeren.

/ritzau/