Den 33-årige næstformand i SF Jakob Nørhøj blev fundet død i sit hjem onsdag aften. Dagen inden havde han været på skadestuen pga. mavesmerter.

Jakob Nørhøjs politiske veninde Jane Sørensen, som sidder i SF’s hovedbestyrelse sammen med ham, blev onsdag eftermiddag kontaktet af en af Jakobs venner

Han vidste, at Jakob dagen forinden havde været på skadestuen, og var urolig for ham. Jakob svarede ikke på sin telefon, og derfor bad vennen Jane cykle over til Jakob for at høre, om noget var galt.

- Vi bor ikke så langt fra hinanden i Københavns nordvestkvarter. Da jeg kom over til Jakobs lejlighed, var der ingen der åbnede, fortæller Jane Sørensen.

Jakobs far teolog Henning Nørhøj fik efterfølgende kontaktet politiet, som fik skaffet sig adgang til sønnens lejlighed. 

- Jeg var den første, der fandt ham liggende i seng. Det var tydeligt, at han var gået i til ro og så er han aldrig vågnet op igen. Det er en frygtelig tragedie, fortæller Henning Nørhøj. 

Fik konstateret mavesår

I partiet står man uforstående overfor, at en tilsyneladende stærk ung mand som Jakob kan dø uden varsel.

Han havde godt nok klaget over maveproblemer og havde hen over julen fået konstateret et mavesår, som han tog medicin for. Men ingen havde mistanke om, at lidelsen kunne være livstruende.

- Han var taget på hospitalet med stærke smerter, men kørt hjem igen, da han døde, siger partisekretær Jens Andersen.En obduktion skal nu klarlægge dødsårsagen.

Jakob Nørhøj efterlader sig sønnen Daniel på 14 år.