Topmodellen Camilla Vest Nielsen vandt over Skat ved Østre Landsret efter hun var taget i Projekt Money Transfers forgænger Projekt Credit Card.
Topmodellen Camilla Vest Nielsen vandt over Skat ved Østre Landsret efter hun var taget i Projekt Money Transfers forgænger Projekt Credit Card. Foto: BRIAN RASMUSSEN

Skats jagt på danskeres formuer i udlandet koster kassen

I 2011 og 2012 har Skat samlet brugt 137 millioner kroner svarende til 247 årsværk til at fange skattesnydere i det såkaldte Projekt Money Transfer, der startede op i november 2010.

Det oplyser skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i et skriftligt svar til Liberal Alliances Ole Birk Olesen.

Projektet går ud på at undersøge pengestrømme mellem bankkonti i Danmark og skattely, og det er et af projektets hovedformål at skærpe kursen over for skattesnyd og straffe flest mulige syndere med bøder eller fængsel.

Skatteministeren kan ikke oplyse, hvor mange millioner kroner, der reelt er havnet i statskassen, men der er i november i år rejst krav om 830 millioner kroner.

- Skat oplyser, at man ikke er i stand til at levere et beløb de facto, som projektet har givet til statskassen pr. år, skriver skatteministeren.

Spørgsmålet er dog hvor mange millioner, der vil havne hos staten. I november fik de mange medarbejdere på Skats prestigeprojekt nemlig en ordentlig mavepuster, da topmodellen Camilla Vest Nielsen vandt over Skat ved Østre Landsret efter hun var taget i Projekt Money Transfers forgænger Projekt Credit Card.

Camilla vest

Camilla Vest Nielsen og hendes mand blev i byretten idømt hver et år og ni måneders fængsel plus bøder på samlet 6,6 mio. kr. for skattesvindel i perioden 2001-2006. Men i november frikendte Østre Landsret så parret, dels fordi Camilla Vest Nielsen slet ikke var skattepligtig de første år, dels fordi hun i den sidste periode ikke havde snydt med vilje.

Skatteadvokat Tommy V. Christiansen kan mærke en klar fremgang af kunder i sit advokatfirma med speciale i skatteret de seneste par år, og han mener, at fotomodellens sejr er et vink med en vognstang.

- Det er meget svært at sige, hvor mange af de rejste sager, der ender med skatteyderne kommer til at skulle betale skat i Danmark. Efter dommen kan man i hvert fald sige, at det er blevet sværere for Skat at rejse strafansvar, fordi tvivlen kommer tiltalte tilgode. Jeg tror, at vi kommer til at se en masse danskere anke deres skatteafgørelse, siger Tommy V. Christiansen, der er medlem af Venstre. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.