Regeringen nedsætter nu en taskforce, der skal være med til at sikre, at integrationsindsatsen bliver bygget på gode erfaringer. Vi skal have mere integration for pengene, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen vil have landets integrationsprojekter under lup.

En taskforce, som regeringen nu nedsætter, skal stå i spidsen for en systematisk gennemgang af kommunernes integrationsprojekter. Det skal sikre en koordineret og tværgående integrationspolitik, der bliver bygget op omkring projekter, der rent faktisk virker.

- Man kan ikke basere integrationspolitikken på en mængde projekter. Der skal en samlet indsats til, og vi bygger den på erfaringer, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Taskforcen er en del af regeringens udspil, »En styrket integrationspolitik«, som blev fremlagt på et pressemøde tirsdag, efter regeringen i to dage har afholdt regeringsseminar på Hotel Hesselet på Fyn, hvor blandt andet integrationen er blevet diskuteret.

Med udspillet opstiller regeringen syv overordnede mål for integrationsindsatsen. Regeringen vil blandt andet styrke modtagelsen af nyankomne udlændinge, den vil have nydanske børn til at klare sig bedre i skolen, og så skal vi have mere integration for pengene, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

- Der har været rigtig mange projekter, når det handler om integrationspolitikken, også projekter, som vi ikke rigtig kender effekten af. Har de i virkeligheden øget vores integration, og kan erfaringerne fra en kommune overføres til en anden kommune? Alt det bliver vi nødt til på en mere systematisk og struktureret måde at blive klogere på, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt understreger, at integrationsindsatsen, der er forankret lokalt ude i kommunerne, er noget, der skal være til stede på alle politiske områder, så det afspejler sig i daginstitutionerne, folkeskolerne, på ungdomsuddannelser og på arbejdsmarkedet.

Det skal konkret sikre, at flere tager en uddannelse og kommer ud på arbejdsmarkedet.

- Det er beskæmmende, at vi kan se, at eksempelvis 28 procent af de unge, der er på kontanthjælp, har en minoritetsbaggrund, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der har et ønske om at kunne give alle i Danmark lige muligheder.

- Mennesker i Danmark skal opleve at have lige muligheder, og det er uanset med hvilken baggrund, de er her, siger hun.

Med de initiativer, som regeringen tirsdag ligger frem, tager man med Helle Thorning-Schmidts ord »for alvor fat på at styrke integrationen«.

Hun understreger dog, at der ikke er nogle »snuptagsløsninger«.

- Det bliver et langt, sejt træk, og vi skal vise den politiske vilje til ikke at lade os friste af tung symbolpolitik eller hurtige løsninger, siger Helle Thorning-Schmidt.

Taskforcen vil arbejde frem til sommer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.