Forlag og butikker melder om stor popularitet omkring bogen »Den hemmelige socialdemokrat«, hvor en anonym forfatter beskriver om Socialdemokratiet indefra.

Det er ikke kun forfatteren til bogen »Den hemmelige socialdemokrat«, der er væk. Det er bogen på det nærmeste også.

Bogen udkom mandag morgen og har således kun været i handlen godt et døgn. Og salget har været forrygende, fortæller PR-manager Signe Holten fra forlaget People's Press, der står bag bogen.

»Vi har oplevet et sindssygt salg. Den er revet væk. Det er over al forventning,« siger PR-manager Signe Holten.

Hun vil ikke komme med konkret bud på antal eksemplarer, fordi bogen kun har været på gaden et døgn.

»Lige nu kan vi kun vurdere det på de meldinger, vi får fra boghandlerne. Ud fra deres bestillinger og genbestillinger tyder det på, at bogen er væk overalt,« siger Signe Holten.Hun afviser, at forlaget har planer om at afsløre forfatterens identitet ved et kommende mediestunt.

Den model valgte forlaget Lindhardt og Ringhof, da forfatteren Jens Christian Grøndahl under pseudonymet Christian Tornbakke skrev bogen »Det godes pris«. En bog hvis hovedperson havde en slående lighed med statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Men den model skal vi ikke vente denne gang, siger Signe Holten.

»Vi har lovet forfatteren fuld anonymitet, og det har vi tænkt os at holde,« siger Signe Holten.

Danmarks største boghandlerkæde Bog & Idé bekræfter, at der er tale om en vaskeægte bestseller.

»Det er gået rigtig godt med salget. De første kunder i går købte alle de eksemplarer, vi havde på hylderne. Det var sikkert nogen, der skulle have dem med til et møde,« siger Mette Pedersen, som er bogansvarlig i Bog & Idé.

»Men det er også en bog, vi skal have på hylderne i dag, fordi medierne arbejder så meget med den. Vi kan risikere, at den er forældet om 14 dage. Men lige nu er der ingen tvivl om, at der er tale om en bestseller,« siger Mette Pedersen.