»Nazist! Nazist!«

To yngre danske kvinder kan slet ikke styre sig, da de ser integrationsminister Inger Støjberg (V) foran Muckis Bar på Thorsgade.

»Hvad siger I...«

Inger Støjberg går over gaden for at konfrontere kvinderne.

»Facist,« mumler de mere lavmælt og begynder at trække væk. Men politiet følger efter dem, og nogle gader væk bliver de anholdt.

Mucki Bar er et af flere værtshuse på Nørrebro, der bliver truet og afkrævet beskyttelsespenge af kriminelle 2. generations indvandrere. På et andet værtshus ville indvandrerdrenge for nylig smide kunderne ud og proklamerede, at der var indført muslimsk sharia-lov på Nørrebro, og at alkohol derfor var bandlyst.

Begge dele er blevet afsløret af Radio 24Syv, og onsdag tog Inger Støjberg derfor selv til Nørrebro for at tale med værtshusejeren.

Unge indvandrere, der er stærkt kritiske overfor integrationsministeren og Venstres udlændingepolitik greb straks chancen til at diskutere med ministeren.

»I har alle muligheder, I skal bare have en uddannelse og komme i gang med et arbejde,«, siger Inger Støjberg til dem.

Bagefter forklarer hun:

»Det eneste, der hjælper, er at de bliver en del af det danske samfund. Man skal ikke bare hænge ud her dagen lang og genere erhvervsdrivende. De skal opføre sig ordentligt. Der skal stilles krav. Politiet følger op på sagerne. Det kan somme tider tage lidt lang tid, når man ringer til politiet, det ved vi godt. Men det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan gå på arbejde uden at blive truet. Jeg har også hørt, der er blevet kastet fyrværkeri ind ad vinduerne. Det er helt uacceptabelt,« siger Inger Støjberg.

»Grundproblemet er, at vi i alt for lang tid ikke har turdet gøre noget ved problemerne. Vi skal forlange noget af 2. generations indvandrerne. De skal forstå, det er Danmark, de lever i. Jeg kan forstå, der er blevet råbt, at det her er en sharia-zone. Det kan jeg love dem for, det ikke er. Og det skal de også være glade for. I Danmark får man en fair rettergang. Det havde man ikke fået, hvis det var en sharia-zone, de levede i,« siger Inger Støjberg.

Flere af de unge 2. generations indvandrere, der troppede op, var utilfredse med, at blive slået over en kam af integrationsministeren.

Artiklen fortsætter under billedet:

Værts­hu­se­jere på det ydre Nør­re­bro i Køben­havn har i måneds­vis des­pe­rat for­søgt at få Køben­havns Politi til at gribe ind over for en gruppe helt unge med ind­van­drer­bag­grund, der udsæt­ter mindst to værts­huse for trus­ler, chi­kane, hær­værk og afpres­ning ved højlys dag.
Værts­hu­se­jere på det ydre Nør­re­bro i Køben­havn har i måneds­vis des­pe­rat for­søgt at få Køben­havns Politi til at gribe ind over for en gruppe helt unge med ind­van­drer­bag­grund, der udsæt­ter mindst to værts­huse for trus­ler, chi­kane, hær­værk og afpres­ning ved højlys dag. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Vi fik attack fra Inger Støjberg. Udannelse og arbejdede, kom så i gang. Vi har en uddannelse, vi slapper bare lidt af imens. Jeg har afsluttet gymnasial uddannelse i sommer, men nu har jeg taget et sabbatår og leder efter uddannelse. Inger har så travlt, det hele skal være nu,« siger Ali, der kun vil oplyse sit fornavn.

»Du kommer bare herud så snart der en lille sag. Det er populistisk politik. Du gør en fjer til fem høns,« siger en anden 2. generations indvandrer, der slet ikke vil identificere sig selv, til ministeren.

»Der er en gruppe unge her, der ikke opfører sig ordentligt, og derfor har vi en magtesløs værtshusejer. Hvis du er ressourcestærk, synes jeg, du skulle hjælpe til med, at man kan løse problemerne, så folk på Nørrebro kan leve et normalt liv,« lyder svaret fra Inger Støjberg.