Har nogen i stor stil delt vandene den seneste uge, er det Inger Støjberg.

To gange er hun med stor opmærksomhed blevet afhørt i Instrukskommissionen, der undersøger, om hun i sin tid som udlændinge-og integrationsminister har talt usandt.

Venstres næstformand har selv været ret stille siden den sidste afhøring i mandags.

Men nu er tavsheden slut.

»Jeg vil ikke lægge skjul på, at en kommission som denne er en hård omgang. Det tror jeg, alle, som har været igennem noget lignende, kan skrive under på. Derfor glemmer jeg heller aldrig dem, som støtter mig lige nu,« skriver hun i sms til B.T.

På Christiansborg har spinmaskinen da også kørt i femte gear.

Især Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, har været meget klar i sin hyldest af Støjberg.

Hun har slået fast, at Støjberg er et af de mest hjertevarme mennesker, hun kender, og Støjberg er 'hjertelig velkommen' i hendes parti.

Formanden for Nye Borgerlige Pernille Vermund og Venstres næstformand, Inger Støjberg, hyggede sig sammen Kristi Himmelfartsdag.
Formanden for Nye Borgerlige Pernille Vermund og Venstres næstformand, Inger Støjberg, hyggede sig sammen Kristi Himmelfartsdag. Foto: Facebook
Vis mere

Næsten samme melding er i øvrigt også kommet fra Dansk Folkeparti.

Og ikke nok med det. Nye Borgerlige har også startet en støttehjemmeside, der samler penge ind til Støjberg.

Helt usædvanligt at gøre for et andet partis næstformand.

»Jeg er både rørt og taknemmelig over den enorme opbakning og støtte, jeg oplever,« skriver Inger Støjberg og roser de nævnte partier.

(ARKIV) Venstres næstformand Inger Støjberg er rørt og taknemmelig over en megen ros fra dele af Venstre samt både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Venstres næstformand Inger Støjberg er rørt og taknemmelig over en megen ros fra dele af Venstre samt både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Det gælder både fra mit eget parti, men jeg er heller ikke det mindste i tvivl om de øvrige borgerlige partiers opbakning, hvor både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har sat støttekampagner i gang,« skriver hun.

Omvendt har store dele af venstrefløjen rejst hård kritik af Inger Støjberg.

Her peges på, at Instrukskommissionen netop skal undersøge, om Støjberg som minister har talt usandt og bevidst beordrede en ulovlig praksis gennemført.

Og samtidig beskyldes hun for at fordreje sandheden ved konstant at fokusere på, at det er en sag om barnebrude.

Splittelsen i opbakningen til Støjberg ser da også ud til brede sig blandt borgere. Markant endda.

På Facebook er oprettet en gruppe med navn 'Danskerne støtter ikke Støjberg', der lørdag eftermiddag havde over 35.000 medlemmer.

Heller ikke Inger Støjberg skruer ned for sit eget spin.

Hun fortsætter med at kalde Instrukskommissionen for en 'barnebrudesag'.

Næstformand Inger Støjberg ved Venstres landsmøde i Herning Kongrescenter, søndag den 17. november 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Næstformand Inger Støjberg ved Venstres landsmøde i Herning Kongrescenter, søndag den 17. november 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Ingen er vidst i tvivl om, at barnebrudesagen er en voldsom politisk sag. Derfor kan det jo heller ikke undre, at der bliver oprettet en facebookgruppe som den omtalte,« skriver Inger Støjberg til B.T.

Politisk kommentator Jarl Cordua er ikke overrasket over den melding.

»Inger Støjberg er efterhånden danmarksmester i at føre spin. Indtil nu er det lykkedes at dreje det over på en sag om barnebrude, der har stor folkelig opbakning,« siger Jarl Cordua og fortsætter:

»Nu må vi se, om dette spin er lykkedes, når kommsisionen har sin konklusion klar.«