Akutjob rammer forbi arbejdsløse.
Akutjob rammer forbi arbejdsløse. Foto: Kristian Brasen

Det kan godt være, at der ikke er nogen overlæger blandt de langtidsledige, der står til at ryge ud af dagpengesystemet efter nytår. Alligevel er der opslået otte overlægestillinger som akutjob, og den procedure vil fortsætte frem til 1. juli 2013, hvor regeringens akutpakke 2-initiativ ophører.Ifølge formand for Danske Regioner, Bent Hansen, er det ikke noget problem, da de mindre relevante stillinger ikke tælles med i de 800 akutjob, som regionerne har lovet regeringen at afsætte til langtidsledige.

- Når vi siger, at alle ledige stillinger fra nu af og indtil næste sommer indgår i akutjobordningen, så kommer vi til at slå langt flere stillinger op, end vi skal. Jeg går ikke ud fra, at det er noget problem, siger Bent Hansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Regionerne har lovet at reservere 800 stillinger til ledige, der ryger ud af dagpengesystemet, når 2012 bliver til 2013. Men der kommer altså til at blive opslået langt flere stillinger under akutjob end de 800.

Bent Hansen pointerer, at der alene i Region Midtjylland, hvor han også er formand, bliver opslået 2.800 stillinger om året. Og så må man tage det med, at der bliver opslået overlægestillinger, selv om Overlægeforeningen ifølge formand Anja Mitchell ikke har nogen ledige medlemmer.

- Indenfor nogle kategorier er det relevant, nogle steder er det mindre relevant. Så undgår vi bureaukratisk bøvl. Og hvis det pludselig viser sig, at der går en ledig overlæge rundt et eller andet sted, og vi har overset pågældende, så vil vi blive klandret for at have overset ham og beskyldt for ikke at leve op til, hvad vi har lovet, siger Bent Hansen.

Regionsformanden mener, at det vil være umuligt for regionerne at vende og dreje hver enkelt stillingsopslag med henblik på, om det skal rubriceres som akutjob.

- Hvis vi skal til at lave et ekstra bureaukrati, hvor vi skal have nogen til at undersøge hele arbejdsmarkedet i hele Danmark, hver eneste gang, der er en ledig stilling, så bruger vi alt for mange ressourcer på noget, som ingen har gavn af, siger Bent Hansen.

Regeringen har lovet, at der vil bliver reserveret 12.500 job til de langtidsledige inden 1. juli 2013.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.