Udlændinge skal i forbindelse med deres danskundervisning også lære om dansk seksualmoral, mener flere partier.

Samtlige asylansøgere og familiesammenførte skal undervises i dansk seksualmoral i forbindelse med den danskundervisning, alle udlændinge modtager, skriver metroxpress.

Det mener et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, de Konservative og de Radikale.

De vil gøre noget ved, at indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret i voldtægtsstatistikken. Således er 212 af de 615 dømte for voldtægt i perioden 2013 til 2014 indvandrere eller efterkommere. Altså 34,5 procent.

I Norge begyndte man således allerede i 2011 at holde femtimers-kurser på asylcentre for at forebygge overfaldsvoldtægter. Her underviser de blandt andet i, at et kys ikke er et ja til sex.

»I virkeligheden gør vi asylansøgere en bjørnetjeneste ved ikke at undervise i det her. De vil meget gerne tale om og undervises i det her emne og har mange spørgsmål,« siger Linda Hagen fra Hero Kompetanse, der driver 34 asylcentre i Norge.

I weekenden blev tre asylansøgere mellem 21 og 27 år fra Eritrea anholdt for at have voldtaget en 25-årig kvinde fra Eritrea i Hjørring.

»Jeg kan bekræfte, at alle anholdte, samt forurettede, er asylsøgere fra Eritrea,« siger politikommisær Peter Skovbak.

Bare sidste år blev mindst fem asylansøgere anklaget for voldtægt. Fire partier er klar til at indføre voldtægtskurser for indvandrere.

»Vi er klar til at gøre alt for at få færre voldtægter. Selv om det ikke burde være nødvendigt,« siger Trine Bramsen (S).

Mens DFs gruppeformand, Peter Skaarup, straks vil bede regeringen se på kurser.

»Har de lavet noget i Norge, der virker, så skal vi da bare kopiere det,« siger han.

Også De Konservative og De Radikale bakker op.

(BNB)