Kirkeminister Manu Sareen (R) har hængt præster ud på falsk grundlag.

For kun en uge siden satte kirkeminister Manu Sareen brand i den aktuelle debat om homovielser med en opsigtsvækkende påstand om, at højrefløjspræster  med, at de "vil blive straffet på dommedag", hvis bøsser og lesbiske nogensinde ville få ret til at gifte sig i kirken.

Men ingen præst har nogensinde i en samtale med Manu Sareen fremsat den slags udtalelser. Det indrømmer Manu Sareen nu over for BT.

- Der er ikke en, der har stillet sig op, og sagt sådan her: 'Manu, jeg straffer dig ved dommedag', erkender kirkeministeren og beklager samtidig sin udtalelse overfor de danske præster.

Ikke morsomt

Sareen sagde til sidste uges udgave af Søndagsavisen helt præcist følgende:

'I diskussioner med visse højrefløjspræster har jeg fået at vide, at vi - regeringens medlemmer - vil blive straffet på dommedag, hvis lovforslaget bliver fremsat.'

Han tilføjede, at 'det er dybt besynderligt, at personer, der taler om en rummelig folkekirke og næstekærlighed, har så svært ved at rumme uenigheder. Uenigheder bør holdes i en ordentlig tone.'

'Straffet på dommedag' er, for de, der tror, at der efter døden venter enten straf eller belønning, ikke morsom. Det forklarer lektor Geert Hallbäck fra teologisk institut på Københavns Universitet.

- Sætningen kan forstås således, at de, der dømmes til frelse, skal være sammen med Kristus i evighed, de, der dømmes til fortabelse, går til et straffested, hvor der brænder en evig ild. En forestilling er også, at den døde straks efter døden vil blive fordelt til enten et belønningens sted eller et straffens sted. Også her forbindes straffen med uudholdelig varme, siger lektoren.

Undskyldte overfor biskopper

Manu Sareen har siden artiklen måtte beklage over for en række præster og sidste mandag holdt han et møde med landets biskopper. hvor han startede med at undskylde artiklen.

- Det er godt, at det bliver rettet nu, at der er ingen, der har sagt det. For jeg undrede mig også meget over, at der er nogen, der skulle have sagt det, siger Karsten Nissen, biskop i Viborg Stift.

Samme holdning har formanden for provsteforeningen Paw Kingo Andersen.

- Jeg ved, at der ikke er nogen af mine medlemmer, der kunne finde på at sige til kirkeministeren, at han bliver straffet ved dommedag, siger han.

Kirkeministeren forklarer, at han ikke er blevet truet, men han har overhørt en samtale, hvor der er blevet talt om dommedag og regeringen.

- Hele den her sag er skruet helt op. Jeg har ikke følt mig truet og det er det, som historien handler om, og det er jeg rigtig ked af, siger Manu Sareen.

LÆS HELE INTERVIEWET MED MANU SAREEN OM TRUSSELS-BRØLEREN I BT MANDAG ELLER KØB E-AVISEN HER