Det skrå skatteloft bliver hævet for de højtlønnede i 2013, erkender Margrethe Vestager. Det glæder Enhedslisten, som først fik kendskab til skattestigningen for nogle dage siden.
Det skrå skatteloft bliver hævet for de højtlønnede i 2013, erkender Margrethe Vestager. Det glæder Enhedslisten, som først fik kendskab til skattestigningen for nogle dage siden. Foto: Jens Nørgaard Larsen

I al ubemærkethed har regeringen besluttet at hæve det skrå skatteloft, som indtil nu har sikret, at ingen danskere betaler mere end 51,5 procent i skat af deres løn. Og det vil ramme 460.000 højtlønnede danskere til næste år, skriver Jyllands-Posten.

Stigningen i marginalskatten skal øge ligheden, og det er en positiv overraskelse, siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, som først har fået kendskab til skattestigningen efter at finansloven for det kommende år er blevet forhandlet på plads.

- Det er en lille millionærskat, og det er vi selvfølgelig yderst tilfredse med. Direktørfamilien kommer nok ikke til at mangle noget, men det her er principielt vigtigt, siger han.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN
 

Frank Aaen undrer sig dog over, at regeringen ikke undervejs i forhandlingerne har oplyst Enhedslisten om den ekstra skat til de højestlønnede. Ligesom skatteyderne har partiet ikke fået at vide, at marginalskatten stiger.

Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Bo Sandemann Rasmussen, siger, at regeringens forhøjelse af marginalskatten afviger fra de seneste års skattepolitik.

- De seneste mange skattereformer er gået i den modsatte retning. Loftet er ikke gået andre veje end nedad. Derfor er det her specielt, forklarer han til Jyllands-Posten.

Oppositionspartierne Venstre og De Konservative kritiserer skattestigningen, men økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) siger, at der er tale om en beskeden forhøjelse af det skrå skatteloft. Det vil stige til 51,7 procent, og det skal bane vejen for skattelettelsen på fedt og sukker, understreger hun.

- Der er tale om en nøje afbalanceret løsning, der også skal ses i lyset af, at vi i sommer lavede en meget vidtrækkende skattereform, der markant sænker skatten på arbejde, siger økonomiministeren.

Er det en god idé at ændre på det skrå skatteloft?
Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i BT torsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.