Miljøministeren har indgået en aftale med en række fagfolk, så danske boligejere nu kan få et gratis klimatilpasningstjek.

Skybrud og enorme mængder vand i kælderen som konsekvens deraf har i de seneste år været et mareridt, der er blevet til virkelighed for mange danske boligejere.

Ikke desto mindre har kun hver femte dansker ifølge en opgørelse fra forsikringsselskabet Codan gjort noget aktivt for at klimasikre boligen. Det skal der gøres noget ved, mener miljøminister Ida Auken (SF), som netop har indgået en aftale med en række faggrupper om at tilbyde et gratis klimatilpasningstjek til boligejere.

- Det kan være rigtig svært at overskue, hvor man skal begynde, når man skal sikre sin bolig mod oversvømmelser. Heldigvis er der en masse fagfolk, der har helt styr på, hvordan man undgår, at vandet vælter ind i huset. Jeg håber, at et gratis klimatilpasningstjek vil give flere boligejere mod på opgaven, siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

Regningen for skader efter skybrud og voldsomme regnvejr er i de seneste år steget markant, viser nye tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension. Skybrudsskaderne i 2011 udløste i alt erstatninger for 6,2 milliarder kroner.

- Hvis jeg skulle vælge mellem at skovle vand ud af kælderen og rydde op i våde fotoalbums eller få et klimatilpasningstjek, ved jeg godt, hvad jeg ville vælge. Hvis man aktivt går ind og gør noget for at klimasikre sin bolig, har man samtidig noget at forhandle med forsikringsselskabet om, næste gang præmien skal fastsættes, siger Ida Auken.

De gratis klimatjek skal ifølge Ida Auken også bidrage til flere grønne job hos håndværkere og fagfolk.

Det er Danske Anlægsgartnere, De Grønne Kloakentreprenører, Danske Kloakmestre, Dansk Byggeri, Kloakmestrenes TV-inspektion og Danske Maskinstationer og Entreprenører, der tilbyder det gratis klimatilpasningstjek.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.