Lyt til artiklen
Sagen om Henrik Sass Larsen er på ingen måde  færdig, efter at han har fået comeback i toppolitik og er blevet gruppeformand hos det ledende regeringsparti.

Venstre mener stadig, der stikker noget under. De mistænker statsministeren for at have skubbet PET foran sig i et politisk spil, og de vil gå hårdt til sagen og riste både statsministeren og justitsministeren i folketingssalen senere i dag, formentlig omkring kl. 14.00.

- Der er noget, der ikke harmonerer i den sag. Hvorfor kunne Henrik Sass ikke blive minister sidste år, og hvorfor kan han godt blive gruppeformand nu, selv om sagen ikke som sådan har ændret sig, siger Venstres gruppenæstformand Inger Støjberg til bt.dk.

- Vi mistænker statsministeren for at have skubbet PET foran sig og misbrugt efterretningstjenesten i et politisk spil. Det er uanstændigt, hvis det har noget på sig.

- Vi mener også, at justitsminister Morten Bødskov har syltet ombudsmandens henvendelser om sagen, og det vil vi også spørge ind til. 

- Denne regering har jo snakket en del om god regeringsførelse, og at de har det højt på dagsordenen. Men vi synes, det virker som om, det er mere ord end det er handling, siger Inger Støjbjerg.

Justitsministeriet rykket
Martin Geertsen (V) vil spørge statsministeren, hvorfor Sass ikke kunne blive minister, og om PET er blevet brugt som undskyldning for at dække over andre grunde til, at han ikke kunne blive minister.

- Vil statsministeren redegøre for, om statsministeren fuldstændig kan afkræfte, at PET er blevet brugt som undskyldning for at dække over andre grunde til, at Henrik Sass Larsen ikke kunne beklæde en ministerpost, jf. statsministerens udtalelser til TV 2 den 9. maj 2012 om, at Henrik Sass Larsen ikke er en farlig mand?, lyder spørgsmålet.

Og et af Inger Støjbjergs skriftlige spørgsmål til justitsministeren lyder:

- Kan ministeren bekræfte, at Ombudsmanden gentagne gange har rykket Justitsministeriet for svar angående hr. Henrik Sass Larsens sag, og kan ministeren redegøre for, hvorfor Ombudsmanden stadig ikke har fået svar?