Regeringen vil ikke hjælpe boligejerne, på trods af løfter i valgkampen. Se videoen her på siden.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal har lovet bedre forhold for boligejerne og et boost af det danske boligmarked, der efter egne påstande er gået helt I stå. Men efter valget vil de intet ændre. Overhovedet.

- Der er to ting, der bliver til noget. Det ene er hjælpepakken til boligmarkedet, og det andet er betalingsringen.

Sådan lød det fra Helle Thorning-Schmidt i dagene efter valget, hvor der netop var taget hul på forhandlingerne om regeringsgrundlaget.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

- Vi vil gerne skabe sikkerhed om, at uanset hvem der vinder valget, så vil det ikke betyde stigende boligskatter, lød det fra Villy Søvndal før valget.

I samme forbindelse understregede han, at de tiltag, S og SF foreslog i forbindelse med boligpakken, ville have karakter af valgløfter, selvom den daværende regering eventuelt ikke ville være med på et nationalt kompromis efter valget.

Ikke et ord om boligpakke

En stemme på Socialdemokraterne eller SF ville altså være ensbetydende med en stemme på en hjælpepakke til boligejerne og det danske boligmarked.

Nu er den røde blok kommet til magten. Men hvordan er det gået siden valget? B.T.s løftepatrulje har taget temperaturen på den højt profilerede boligpakke.

LÆS OGSÅ:

Researchen begynder i den nye regerings arbejdsplan for de kommende fire år – det omdiskuterede regeringsgrundlag. Her får man i løbet af 76 sider introduceret regeringens planer for, hvad de vil beskæftige sig med, så længe de sidder ved magten. Men boligpakken er ikke nævnt med et ord. Ikke ét.

Vi spurgte Socialdemokraternes gruppeformand, Mogens Jensen,  hvorfor boligpakken er forsvundet.

To dage efter valget slog Helle Thorning-Schmidt fast, at løftet om hjælpepakken til boligmarkedet blev til noget. Hvorfor blev den ikke til noget alligevel?

- Det er jo sådan, at det man siger i en valgkamp, er det man går til valg på, som man gerne vil gennemføre efter valget…

Men det her var efter valget?

- Jo, men det, Helle Thorning-Schmidt her siger, indgår i en forhandling med regeringspartnerne SF og De Radikale. Det, der står tilbage, er, at det ikke er en del af regeringsgrundlaget. Sådan er det, når man ikke har alle mandaterne. Så er man nødt til at rette ind efter, hvad andre partier vil.

Det er Venstres skyld!

Før valget sagde Helle Thorning-Schmidt også, at det, der er behov for nu, er, at vi får sat os sammen hurtigt og får lavet en aftale, som får løsnet op på boligmarkedet. Kan du ikke fortælle, hvorfor der ikke skal løsnes op på boligmarkedet længere?

- Man kan sige, at vi gav daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen muligheden for en aftale om en boligpakke. Han indkaldte ikke til forhandlinger og gennemførte ikke en boligpakke. Så kom vi til magten efter valget, hvor Lars Løkke Rasmussen kom til forhandlinger hos os. Grunden til, at der ikke kommer en boligpakke, er, at Venstre ikke har ønsket at indgå en aftale.

Men I har jo flertallet nu.

- Men det har vi jo ikke, når Venstre ikke vil indgå aftale om en boligpakke, når vi samtidig siger, at vi i vores regeringsgrundlag ønsker at hæve skatterne. Derfor blev der ingen aftale, og derfor er boligejerne stillet nu, som de var før, og sådan vil det også være i årene frem. ---- Mogens Jensen lover altså nu, at alt bliver, som det hele tiden har været. Det er altså ikke B.T.s løftepatrulje, der ikke kan finde boligpakken længere. Den er simpelthen væk.Løftepatruljen
B.T.s Jesper Kirkbak og Esben Skrumsager sætter den nytiltrådte regerings valgløfter under lup.
Skriv til jkirk@bt.dk, hvis du er blevet ramt af et valgløfte, der ikke er blevet indfriet.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR