De langtidsledige danskere er i stor udstrækning selv skyld i, at de ikke har noget arbejde. Det mener hver tredje dansker ifølge en ny meningsmåling.

Tusindvis af langtidsledige danskere kunne være i arbejde, hvis de ville tage de job, der er til rådighed på arbejdsmarkedet. Det mener hver tredje dansker ifølge en måling foretaget af Epinion for DR.

Her svarer 33 procent af de adspurgte, at de er helt eller delvist enige i, at langtidsledighed skyldes, at den ledige ikke vil tage de job, der er til rådighed, skriver dr.dk.

Det er især blå bloks vælgere, der mener, at langtidsledighed er selvforskyldt. 47 procent af de borgerlige vælgere er således enige i, at længere tids ledighed skyldes, at man ikke vil tage de ledige job. Det mener kun 20 procent af venstrefløjens vælgere.

Flere tusinde danskere ventes at falde ud af dagpengesystemet inden for den kommende tid. For kort sin tiden opjusterede regeringen sit syn på, hvor mange, der i løbet af første halvdel af 2013 vil miste deres ret til dagpenge, til mellem 17.000 og 23.000.

Undersøgelsen viser også, at knap halvdelen af de adspurgte - 48 procent - er helt eller delvist uenige i, at ledighed er selvforskyldt.