Statsministeren har svækket halvdelen af venstrevælgerne lyst til at stemme på partiet viser ny meningsmåling.

En meningsmåling gennemført blandt venstrevælgere, viser, at Lars Løkke Rasmussen personligt har svækket hver anden vælgers lyst til at stemme på partiet.

Kun ni procent har fået styrket deres lyst til at stemme på det liberale parti, siden Anders Fogh Rasmussen takkede af som formand i 2009. Det viser målingen, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

Beder man Venstres vælgere om at pege på den bedste formand i de seneste 27 år, retter 73 procent fingeren mod Fogh. 20 procent synes, at Uffe Ellemann-Jensen har været bedst til at lede partiet. Mens bare tre procent synes bedst om Løkke.

Før jul viste Megafon, at 19,4 procent af vælgerne vil stemme på Venstre. Ved valget i 2007 var der støtte fra 26,3 procent. Det svarer til, at hver fjerde venstrevælger har sagt farvel.

Valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen vurderer, at Lars Løkke lider under både dårlige tider og en regering med bunker af dårlige sager.

- Anders Fogh Rasmussen var statsminister i de gyldne tider, hvor alt gik godt. Nu er Venstre presset af dårligere økonomiske muligheder, og det gør, at Venstres egne vælgere tænker, at alt var meget bedre for fire år siden.

- De glorificerer det gamle. Når de siger, at Fogh var bedre, så var det ikke kun, fordi han var bedre end Løkke. Det var, fordi alting var bedre, siger Kasper Møller Hansen.

- Det er så blevet værre af Løkkes nedtur, der begyndte med klimatopmødet og en masse ministre i hans regering, der har haft dårlige sager, siger valgforskeren.

Politisk ordfører Peter Christensen (V) forsvarer sin formand.

- Det bedste, man kan være som politiker, er afgående. Det bliver man populær af. Både Poul Nyrup Rasmussen (S) og Anders Fogh er blevet mere populære, efter at de er stoppet, siger Peter Christensen./ritzau/