Rigtig mange danskere er rødglødende på Facebook, efter Liberal Alliances Joachim B. Olsen tirsdag sagde sin ærlige mening om danskere, der spiller Lotto.

'Manden er ikke rigtig klog, men værre er, at der er folk der er dummere - dem, der har stemt på ham må da være dummere.'

Sådan lyder en kommentar på BTs Facebook-side fra brugeren Mogens Østergaard Hansen. Han er blandt de mange danskere, der onsdag er ved at koge over af harme over Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance. Vreden skyldes, at politikeren tirsdag i et interview med Børsen ganske bramfrit gjorde befolkningen opmærksom på sin mening om danskere, der ynder at købe en Lotto-kupon.

'Spiller du Lotto?,' spurgte Børsen Joachim B. Olsen.

»Nej. Det er en skat for dumme mennesker. En ekstra skat,« sagde Joachim B. Olsen til avisen.

Andre af BTs Facebook-brugere er endnu hårdere i deres vurdering af den tidligere kuglestøder. Blandt andre Birgit Boserup, der skriver:

'Jeg fatter ikke, at partiet ikke lukker munden på ham, men det viser jo bare, hvad det er for et parti. (Liberal Alliance, red). Fatter ikke, der findes så DUMME mennesker, der stemmer på dem,' skriver Birgit Boserup.

Charlotte Mai-Britt Larsen Brandt stemmer i med et endnu mere kontant ordvalg. Det samme gør brugeren Peter Marqvart Olsen:

'Er der ikke nogen, som kan gøre os alle og moder Danmark en tjeneste og hjælpe den idiot. Og smid ham hen, hvor kragerne har madpakke med,' skriver Charlotte Mai-Britt Larsen Brandt .

'Et overfrankeret orakel - som på bedste vis har nasset sig igennem hele sit liv....guderne må kende prisen på det stykke letmetal, idioten er så stolt over at kunne hænge om halsen,' skriver Peter Marqvart Olsen med henvisning til Joachim B. Olsens fortid som medaljevindene kuglestøder.

BT spurgte tirsdag Joachim B. Olsen, om han ville kommentere sin udtalelse, men han havde ikke lyst til at uddybe sin kritik:

'Her er min kommentar: BT har tydeligvis for mange journalister ansat, når de ikke har noget vigtigere at beskæftige sig med,' skriver Joachim B. Olsen.

'Jeg synes ikke, folk er dumme'.

Støtten til Joachim B. Olsens kommentar har indtil videre været til at overse. Tirsdag udtalte den tidligere tv-vært Ole Stephensen, der har skrevet en bog om tidligere Lotto-vindere, at han ikke forstod Joachim B. Olsens udtalelse.

Heller ikke Michael Bay Jørsel, centerleder ved Center for Ludomani, havde noget positivt at sige om politikerens holdning til Lotto-glade danskere:

»Det er at stemple den danske befolkning som dumme. Hr og Fru Danmark ved godt, at chancen for at vinde Lotto er lille. Jeg synes ikke, folk er dumme. Jeg synes tværtimod, det er en dum udtalelse at komme med,« sagde Michael Bay Jørsel tirsdag til BT.

Omkring 800.000 danskere spiller Lotto hver uge. Sidste år blev 150 personer millionærer ved at spille Lotto eller ved andre spil fra Danske Spil.